Έξω οι σεξιστές και οι τραμπούκοι από τις σχολές μας

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της όσον αφορά το μέλλον του Ελληνικού Πανεπιστημίου. Στόχος αυτών των πολιτικών είναι η υποβάθμιση του Δημοσίου Δωρεάν και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου και η εξίσωσή του με τα ιδιωτικά κολλέγια που αποτελούν το προπύργιο αναλώσιμων, φτηνών και ευέλικτων εργαζόμενων χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, έρμαια των αναγκών της ελεύθερης αγοράς. Προφανώς όλο αυτό δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη δυναμική παρουσία μιας πολιτικής δύναμης μέσα στα Πανεπιστήμια που να εκφράζει όλες αυτές τις πολιτικές. Αυτή ακριβώς τη θέση κατέχει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τόσο μέσα στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ. Δεν μας αφορά αν επικαλούνται την αυτονομία της παράταξής τους και την έλλειψη οργανικής σύνδεσης με την Νεολαία της Ν. Δημοκρατίας (ΟΝΕΔ) αφού στη πράξη η πολιτική τους στοχοθεσία είναι η ίδια.
Για να επιτύχει αυτό το στόχο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείνει την απευθείας ιδιωτική χρηματοδότηση ως συμπληρωματικό μέτρο οικονομικής ενίσχυσης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Επιπλέον, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ προτείνουν την σκληρότερη εφαρμογή της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης προκειμένου να συγχωνεύσουν και να κλείσουν τμήματα τα οποία δεν προσφέρουν άμεσα κέρδη στην αγορά. Σε απόλυτη σύμπλευση με τις προτάσεις της κυβέρνησης που ζητούν την κατάργηση της παροχής Δωρεάν συγγραμμάτων η υπεύθυνη αυτή παράταξη έχει ήδη προτείνει την αντικατάσταση των συγγραμμάτων με ηλεκτρονικά βιβλία (e-readers και e-books). Ενώ ήδη έχουν πάρει θέση υπέρ των συμβουλίων διοίκησης αφήνοντας χώρο σε εξωτερικούς παράγοντες, απολύτως ξένους με την ακαδημαϊκή κοινότητα, να ελέγχουν το έργο και τη λειτουργία της έχουν ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων. Τέλος, την ώρα που η κυβέρνηση έχει ήδη καταργήσει το άσυλο το οποίο σηματοδοτεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ξεκινώντας από το ΠΑΜΑΚ έχει ήδη προτείνει την εγκαθίδρυση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Όλα τα παραπάνω συνιστούν απάνθρωπες πολιτικές οι οποίες συνοδεύονται από απάνθρωπες πρακτικές. Χαρακτηριστικά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανελλαδικά υιοθετεί τραμπούκικες και φασίζουσες συμπεριφορές μέσα και έξω από το κοινωνικό της χώρο. Δεν είναι λίγες οι φορές που μέλη της “Δημοκρατικής” αυτής παράταξης έχουν συμμετάσχει σε ξυλοδαρμούς είτε κατά τη διάρκεια κινηματικών διαδικασιών είτε στοχοποιώντας άτομα για το πολιτικό τους φρόνημα. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει αποδείξει πως κάθε φορά που καλείται να αντιπαρατεθεί σε πολιτικό επίπεδο έχει σαν μόνη απάντηση τους τραμπουκισμούς, τις χυδαιότητες και το σεξισμό. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίθεση που δέχθηκαν δυο μέλη της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖΑ Ρεθύμνου που συμμετέχουν και στην Αριστερή Ενότητα από στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ως απάντηση σε πολιτική σύγκρουση που διαδραματίστηκε σε διαδικασία Φοιτητικού Συλλόγου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επέλεξε τον εκφοβισμό και την άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας προς τους δυο αυτούς φοιτητές. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν είναι σε θέση να λύσει τις διαφωνίες που προκύπτουν μέσα σε πολιτικές διαδικασίες Δημοκρατικά και με διάλογο αλλά δρώντας σαν συμμορία επιτίθεται σε Αριστερούς συνδικαλιστές στα στενά θυμίζοντας άλλες σκοτεινές εποχές. Το περιστατικό αυτό διαδέχθηκαν χυδαία σεξιστικά σχόλια τόσο μέσα σε Δ.Σ όσο και σε Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου προς συνδικαλίστριες της Αριστερής Ενότητας.
Τα σχήματα της Αριστερής Ενότητας Ρεθύμνου καταγγέλλουν τέτοιες επιθέσεις και καλούν το σύνολο της Φοιτητικής κοινότητας αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που πλήττεται από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να περιφρουρήσουν τη Δημοκρατία σε όλους τους κοινωνικούς χώρους και να υψώσουν φωνές αντίστασης. Δε μας τρομοκρατούν τέτοιες πρακτικές αλλά αντιθέτως μας επιβεβαιώνουν ότι παλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Με τη Ριζοσπαστική Αριστερά και τα κινήματα μέχρι τη νίκη.
δωδω

Σχολιάστε