Συνεχίζονται οι απειλές Διαμαντοπούλου απέναντι στο φοιτητικό κίνημα

Η πάταξη των κινητοποιήσεων είναι η μόνη γραμμή άμυνας της υπουργού Παιδείας για να ανοίξει ο δρόμος της εφαρμογής του νόμου μετάλλαξης του Πανεπιστημίου ο οποίος δημοσιεύεται σήμερα.

Χθες, η Α. Διαμαντοπούλου προειδοποίησε τους φοιτητές ότι αν συνεχίσουν τις καταλήψεις θα χάσουν το εξάμηνο. «Οι καταλήψεις είναι η ανώτατη μορφή πάλης. Όμως, όταν κάποιος επιλέγει να αγωνιστεί με τέτοιες μορφές, έχει και το κόστος».

Η υπουργός Παιδείας, που έχει διαλύσει πανεπιστήμια και σχολεία, εμφανίστηκε ως θεματοφύλακας της εκπαιδευτικής διαδικασίας δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει «εκπτώσεις». Επιπλέον κάλεσε τις διοικήσεις των ιδρυμάτων σε ποινικοποίηση των καταλήψεων, επιμένοντας στην καραμέλα των μειοψηφιών.
 
Δεδομένου ότι οι καταλήψεις των φοιτητών αποφασίζονται μέσα από μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις και έχουν την πλήρη αποδοχή του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, η «έκκληση» Διαμαντοπούλου προς τις πανεπιστημιακές αρχές για αντιμετώπιση των καταλήψεων που αποφασίζονται από «μειοψηφίες», είναι χωρίς αποδέκτη.
 
Γι’ αυτό ξεκίνησαν οι αστυνομικές επισκέψεις στα ιδρύματα…
 
 
Μειοψηφία τα 900 άτομα στη χθεσινή συνέλευση στο Ρέθυμνο;
Δεν έχει πάτο η προπαγάνδα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s