Το Υπουργείο σχεδιάζει , το ΤΕΙ υλοποιεί , οι σπουδαστές αντιστέκονται…

Την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε συμβούλιο Τμήματος στο οποίο υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους καθηγητές η διάταξη που αφορά την αλλαγή της  εκπαιδευτικής διαδικασίας, μετά από απόφαση του υπουργείου παιδείας.

Συγκεκριμένα η διάταξη αυτή ορίζει:

-Τα εργαστήρια του 1ου εξαμήνου μπορούν να δηλωθούν μόνο από τους πρωτοετείς σπουδαστές και σε περίπτωση αποτυχίας στις εξετάσεις δεν θα μπορούν να τα δηλώσουν στο επόμενο εξάμηνο δηλαδή οι σπουδαστές μεγαλύτερου εξαμήνου δεν έχουν δικαίωμα να δηλώσουν και εξεταστούν στα αντίστοιχα εργαστήρια!

-Οι σπουδαστές οι οποίοι είναι από 2ο εξάμηνο και πάνω, θα μπορούν να δηλώσουν τα  εργαστήρια στο επόμενο εξάμηνο που και αυτό είναι αβέβαιο, πράγμα που σημαίνει ότι αυτόματα χάνεται ένα εξάμηνο!

-Εξαίρεση αποτελεί το τρέχον χειμερινό εξάμηνο όπου μόνο όσοι έχουν σπάσει τις αλυσίδες μπορούν να δηλώσουν μαθήματα 1ου εξαμήνου. Κάτι το οποίο είναι αδύνατο γιατί τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου είναι όλα αλυσίδες και προαπαιτούμενα!

-Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 θα υφίσταται συγκεκριμένη δήλωση μαθημάτων ανάλογα στο εξάμηνο που αντιστοιχούν. Δηλαδή στο χειμερινό εξάμηνο ο κάθε σπουδαστής θα δηλώνει μαθήματα μόνο του 1ου, 3ου, 5ου και 7ου εξαμήνου, ενώ στο εαρινό θα δηλώνει 2ου, 4ου και 6ου εξαμήνου και αυτό θα ισχύει για όλους. Αυτό σε συνδυασμό με τις αλυσίδες έχουν σαν αποτέλεσμα να παρατείνουν τη διάρκεια φοίτησης στο ΤΕΙ.

Αυτές οι ρυθμίσεις που προωθούνται με πρόφαση την μεγάλη εισαγωγή πρωτοετών ουσιαστικά αποσκοπούν στην περαιτέρω υποβάθμιση του ΤΕΙ και την έμμεση διαγραφή των σπουδαστών. Τέλος οδηγεί σε εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών γεγονός που καθιστά αδύνατη την απόκτηση πτυχίου από το ΤΕΙ ωθώντας μας παράλληλα στο δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των «ψευτο»κολεγίων.

Σε αυτήν τη κρίσιμη κατάσταση δε χωράνε συμβιβασμοί.

Το χρέος μας είναι ένα:

Κανένας συνάδελφος έξω από τα μαθήματα!

Οι διατάξεις τους να μείνουν στα χαρτιά!

OΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ριζοσπαστικό Εναλλακτικό ΔΙκτυο Ενωμένων Σπουδαστών Ηχου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s