ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ρυθμίσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. για φοίτηση όλων των εισαχθέντων φοιτητών από το Χειμ. Εξ. 2010

Πρόσφατα το Υπ. Παιδείας ΔΒΜ θεσμοθέτησε τη φοίτηση όλων των επιτυχόντων σπουδαστών στα ΤΕΙ κατά το Χειμερινό Εξάμηνο 2010 (αντί της κατανομής τους Χειμερινό και Εαρινό εξάμηνο). Το Συμβούλιο ΤΕΙ αποφάσισε, μετά από αυτή την αλλαγή, την τροποποίηση της μέχρι τώρα εκπαιδευτικής διαδικασίας (σήμερα διδάσκονται όλα τα μαθήματα κάθε εξάμηνο και αυτά εξετάζονται σε δύο συνεχόμενες εξεταστικές περιόδους μετά το πέρας του διδακτικού εξαμήνου).

Από αυτό το Ακαδημαϊκό έτος θα εφαρμοσθεί και στο ΤΕΙ, για τους νεοεισαγόμενους σπουδαστές ένα σύστημα εκπαιδευτικής διαδικασίας παρόμοιο με αυτό που εφαρμόζεται στα Πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη: Για τους σπουδαστές αυτούς στο Χειμερινό Εξάμηνο θα διδάσκονται τα μαθήματα των 1ου, 3ου, 5ου και 7ου Εξαμήνων του Προγράμματος Σπουδών και στο Εαρινό τα μαθήματα των 2ου, 4ου και 6ου.

Για τους παλαιούς σπουδαστές μας, οι οποίοι έχουν εισαχθεί μέχρι 2009, θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος προσαρμογής, ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα, χωρίς να αιφνιδιαστούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Ειδικότερα, μετά από συζήτηση, το Συμβούλιο υιοθέτησε τις παρακάτω ρυθμίσεις για όλα τα Τμήματα.

1. Κατά το Χειμερινό Εξάμηνο του Ακ. Έτους 2010-11 θα διδαχθούν όλα τα μαθήματα όλων των εξαμήνων.

2. Στα εργαστηριακά μαθήματα του Α’ Εξαμήνου Σπουδών κατά το Χειμερινό εξάμηνο 2010 θα εγγραφούν μόνο οι νεοεισαχθέντες σπουδαστές.

3. Οι σπουδαστές 2ου και μεγαλύτερων εξαμήνων που οφείλουν εργαστηριακά μαθήματα θα εκπαιδευτούν στα εργαστήρια του 1ου εξαμήνου κατά το εαρινό εξάμηνο.

4. Οι σπουδαστές 1ου εξαμήνου που θα αποτύχουν ή εγκαταλείψουν ή δεν παρακολουθήσουν τα εργαστήρια του 1ου εξαμήνου, δεν θα εγγραφούν στα εργαστήρια αυτά κατά το εαρινό εξάμηνο.

5. Στα θεωρητικά μαθήματα του 1ου εξαμήνου ή στη θεωρία μεικτών μαθημάτων εγγράφονται οι σπουδαστές όλων των εξαμήνων που τα οφείλουν και επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν.
6. Στην εξεταστική περίοδο του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις Α’ περιόδου για τα μαθήματα όλων των εξαμήνων.
7. Για τα μαθήματα των εξαμήνων 2ο έως 7ο θα πραγματοποιηθούν και οι επαναληπτικές εξετάσεις του Φεβρουαρίου 2011, σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο.
8. Για τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου οι επαναληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν για μεν τους κανονικούς φοιτητές (νεοεισαχθέντες)  το Σεπτέμβριο του 2011, για δε αυτούς των παλαιοτέρων ετών το Φεβρουάριο 2011.
9. Σπουδαστές του 1ου Εξαμήνου που απέτυχαν σε μαθήματα του 1ου εξαμήνου στην εξεταστική του Ιανουαρίου 2011, δεν θα τα δηλώσουν το Εαρινό Εξάμηνο 2011, αλλά θα δηλώσουν μαθήματα του επόμενου (2ου) εξάμηνου.
10. Κατά το Εαρινό Εξάμηνο του Ακ. Έτους 2010-11 θα διδαχθούν μόνον τα μαθήματα των εξαμήνων 2ο έως 7ο. Οι σπουδαστές παλαιοτέρων ετών (2009 και πριν) μπορούν να δηλώσουν  θεωρητικά μαθήματα ή θεωρία μεικτών μαθημάτων του 1ου εξαμήνου και να εξετασθούν σε αυτά (δεν θα διδαχθούν μαθήματα του 1ου εξαμήνου).

11. Κατ’εξαίρεση και μέχρι αναθεωρήσεως των προγραμμάτων σπουδών όλα τα εξάμηνα θα διδάσκονται όλα τα προαπαιτούμενα μαθήματα.

12. Κατ’εξαίρεση σπουδαστές που κατά το χειμερινό εξάμηνο 2010 δηλώνουν τις τελευταίες ώρες για τη λήψη πτυχίου εγγράφονται, εφ’όσον τα οφείλουν, και στα εργαστηριακά μαθήματα του Α. Εξαμήνου.

Επίσης σπουδαστές που έχουν αξιολογηθεί με βαθμό κατοχύρωσης 4-4,9 μπορούν να δηλώσουν εργαστηριακό μάθημα  του Α .Εξαμήνου για να εξεταστεί σε αυτό.

13. Οι αναθέσεις σε Επιστημονικούς και Εργαστηριακούς Συνεργάτες θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό με αυστηρή καταληκτική ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου. Οι συμβάσεις αυτές θα είναι εξαμηνιαίες.
14. Τα Τμήματα θα προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες προσαρμογές για τις αναθέσεις εκπαιδευτικού έργου σε μέλη Ε.Π. τα οποία διδάσκουν μαθήματα του 1ου εξαμήνου.
15. Το επόμενο Ακ. Έτος 2011-12, στο Χειμερινό Εξάμηνο θα διδαχθούν τα μαθήματα των εξαμήνων 1ου 3ου και 4ου έως 7ου , ενώ στο Εαρινό εξάμηνο τα μαθήματα των εξαμήνων 2ου και 4ου έως 7ου, κ.ο.κ..

Επειδή δεν υπήρχε άλλο θέμα για συζήτηση λύθηκε η συνεδρίαση.

Το πρακτικό υπογράφεται ως εξής:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ                                                     ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ

ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ                                                                                                 ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΙΔΑΚΗΣ                                                                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΣΑΒΒΑΚΗΣ                                                                           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΛΙΑΟΥΤΑΚΗΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ

Ακριβές Αντίγραφο

Η Γραμματέας

Ευαγγελία Πιτσούλη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s