Γιατί δεν έχουμε σεμινάρια;

Με την έναρξη του νέου εξαμήνου, οι φοιτητές του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης βρισκόμαστε ξανά αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα. Ο αριθμός των προσφερόμενων σεμιναρίων και μαθημάτων επιλογής έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα πολλοί από μας να μην καταφέρνουμε να επιλέξουμε τα απαραίτητα μαθήματα.

Οι συνέπειες είναι γνωστές σε όλους μας καθώς τις βιώνουμε καθημερινά. Έχουμε φτάσει, μάλιστα, στο σημείο να ευχόμαστε να τύχουμε το “λαχείο” της κλήρωσης, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών. Σίγουρο είναι ότι, ακόμα και αν τα καταφέρουμε εμείς, ένας ή μία συνάδελφος θα μείνει εκτός σεμιναρίων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παραπάνω από τέσσερα χρόνια για το πτυχίο.

Είναι σαφές ότι τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορούν να ειδωθούν ξεχωριστά από την οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Στην ανώτατη εκπαίδευση, η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης οδηγεί τμήματα στα πρόθυρα της διακοπής της λειτουργίας τους και σε σοβαρή υποβάθμιση της διδασκαλίας και έρευνας, καθώς όχι μόνο δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο ακαδημαϊκό προσωπικό, αλλά απολύεται και το ήδη υπάρχον. Επιπλέον, η φοιτητική μέριμνα (συγγράμματα, σίτιση, στέγαση) περιορίζεται δραματικά και πληθώρα φοιτητών αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Συνάδελφοι, όπως προκύπτει, η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης Τμήματος καθίσταται επιτακτική. Αν και στα Διοικητικά Συμβούλια, αιτούμαστε συνεχώς την πραγματοποίησή της, η Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ αρνείται πεισματικά και σκόπιμα την διεξαγωγή αυτής της συνέλευσης. Τελικά, η Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ εκπροσωπεί, όντως, τα πραγματικά συμφέροντα των φοιτητών ή ταυτίζεται με αυτούς που επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου και την αναίρεση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του;

Οι φοιτητές καλούμαστε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που μας αφορούν. Σ’ αυτό το πλαίσιο, καλούμε τους φοιτητές σε μια ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη στις 15/10 στις 2:30 ώρα στη Δ2-Γ ώστε να συναποφασίσουμε για το πώς θα διεκδικήσουμε σεμινάρια για όλους χωρίς την υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών μας.

Αριστερή Ενότητα Πολιτικού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s