Ψήφισμα Σπουδαστικού Συλλόγου ΤΕΙ Ρεθύμνου για την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Οι δραματικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και η προετοιμασία ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, καθιστά απαραίτητη τη δράση κάθε οργανισμού, συλλόγου και πολίτη που ενδιαφέρεται για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Ένας νέος πόλεμος στην πολύπαθη Μέση Ανατολή θα έχει καταστροφικές συνέπειες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας. Αυτό που αποτελεί ζητούμενο είναι η πολιτική επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο, η ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών, η διασφάλιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του συριακού λαού, καθώς και η δυνατότητά του να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του, χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες. Εξάλλου, ο ΟΗΕ είναι ο μοναδικός διεθνής οργανισμός που οφείλει να διερευνήσει με απόλυτη αντικειμενικότητα τα αίτια της βάρβαρης και πρωτόγνωρης επίθεσης με χημικά εναντίον αθώων πολιτών. Μόνο ο Συριακός λαός είναι εκείνος που θα καθορίσει με ειρηνικά, πολιτικά μέσα τον άμεσο τερματισμό ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να στηρίξει αυτήν την μοναδική οδό.

Η συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου προαναγγέλλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία, παραβλέποντας τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή τόσο για τη χώρα μας όσο και για την περιοχή συνολικά. Κύριος άξονας της συμμετοχής μας στην επίθεση αυτή θα είναι η αμερικάνικη στρατιωτική βάση στη Σούδα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την Τετάρτη 28 Αυγούστου ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης και ο εικονολήπτης Νίκος Σαράντος συνελήφθησαν σε ελεγχόμενη περιοχή, όπου εδώ και χρόνια γίνονται λήψεις από όλα τα κανάλια τοπικά και αθηναϊκά, δίπλα στη βάση της Σούδας και παραπέμφθηκαν για «παραβίαση οχυρών θέσεων», με έναν νόμο βγαλμένο από το 1936. Είναι ξεκάθαρο πως συνελήφθησαν γιατί κάποιους ενόχλησαν, κάνοντας το αυτονόητο, ασκώντας το επάγγελμα τους. Ενόχλησαν αυτούς που συνεχίζουν να κυβερνούν με βάση το φόβο και τη τρομοκρατία.

Ο Σπουδαστικός Σύλλογος του ΤΕΙ Ρεθύμνου:

  • Δηλώνει την αλληλεγγύη του στον Συριακό λαό
  • Δηλώνει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους, Μάριο Διονέλλη και Νίκο Σαράντο

Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας!

Καμία βοήθεια στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

Σπουδαστικός Σύλλογος ΤΕΙ Ρεθύμνου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s