Ψήφισμα αλληλεγγύης από τον Σπουδαστικό Σύλλογο ΤΕΙ Ρεθύμνου στους 3 διωκόμενους για τη κατάληψη του Δημαρχείο τον Φλεβάρη του 2012

Η συγκυβέρνηση της άγριας καταστολής και των επιστρατεύσεων συνεχίζει να ισοπεδώνει κάθε δημοκρατικό αγαθό, κάθε φωνή αντίστασης, κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα. Υπηρετώντας το σχέδιο των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους έκλεισαν τη δημόσια τηλεόραση, συνεχίζοντας να κυβερνούν με βάση το φόβο και την τρομοκρατία.

Πάνω σε αυτά τα πλαίσια, στο Ρέθυμνο, ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις σε 3 μέλη του κινήματος για τη συμμετοχή τους στη κατάληψη του Δημαρχείου Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε στις κινητοποιήσεις της 48ωρης Πανεργατικής Απεργίας 10-11 Φλεβάρη του 2012 ενάντια στην ψήφιση του 2ου μνημονίου. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι διωκόμενοι, δεν είναι τυχαίο ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι (ο ένας μάλιστα καθηγητής του Τμήματος μας), καθώς  ο νόμος προβλέπει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους οποίους εκκρεμεί δικαστική δίωξη για σχετικά αδικήματα, είναι δυνατόν να τεθούν αυτόματα σε διαθεσιμότητα και αργία.

Οι συγκεκριμένες διώξεις έχουν διπλό χαρακτήρα. Πρώτον, είναι πολιτικές, διότι στοχοποιούν συγκεκριμένους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και άτομα που συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα. Χαρακτηρίστηκα, εκτός από τον καθηγητή μας, διώκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ και νυν αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Δεύτερον, γίνεται ξεκάθαρη η τακτική δημιουργίας «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να λυθούν τα χέρια των κυβερνώντων στο θέμα των απολύσεων στο χώρο του δημοσίου.

Εμείς, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ρεθύμνου, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές και απαιτούμε:

  • Την άμεση παύση των πολιτικών αυτών διώξεων, με αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας Ρεθύμνου, για τις κινητοποιήσεις της 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη 2012.
  • Την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων από την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης».

Και καλούμε:

  • Στη συγκέντρωση-διαδήλωση την Παρασκευή 21/6, 7 μμ στο Δημαρχείο.
  • Την Τρίτη 25 Ιουνίου στα Δικαστήρια του Ρεθύμνου στις 9 πμ.

Σπουδαστικός Σύλλογος ΤΕΙ Ρεθύμνου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s