Κείμενο του Σπουδαστικού Συλλόγου ΤΕΙ Ρεθύμνου στο 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

Για την ενότητα των λαών απέναντι στη κρίση!

Το 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, στις 7-8 Ιουνίου στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερη εποχή για τα ελληνικά δεδομένα. Ζούμε στη περίοδο όπου η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει εδραιωθεί στη κοινωνία και στη συνείδηση του λαού, όσο και στο Κοινοβούλιο, ενώ τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις (όσο έγκυρες μπορεί να είναι) την κατατάσσουν τρίτο κόμμα με διψήφια ποσοστά. Επίσης, τα κρούσματα ρατσιστικής βίας τείνουν να γίνουν καθημερινή συνήθεια, με απανωτές επιθέσεις σε μετανάστες από ακροδεξιά στοιχεία. Αυτός ο κοινωνικός κανιβαλισμός, στον οποίο έχει επέλθει η κοινωνία, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποτέλεσμα της κρίσης.

Η κρίση μπορεί να μεταφράζεται και να προβάλλεται σαν οικονομική, αλλά στην πραγματικότητα ξεπερνάει αυτά τα στενά όρια και απλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας. Είναι κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάτι που το βλέπουμε καθημερινά στη κοινωνία, από τις επιθέσεις σε ανθρώπους μόνο και μόνο λόγω του χρώματός τους, μέχρι τους χιλιάδες άστεγους που κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας.

Image

Η Χρυσή Αυγή αυτοαποκαλείται ως αντισυστημική, η πολιτική δύναμη που θα δώσει απάντηση στο πολιτικό κατεστημένο. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά το μακρύ χέρι του συστήματος. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, γι αυτό το λόγο προβάλλεται και από τα κόμματα του παλαιού κατεστημένου, αλλά και από το σύστημα γενικότερα. Υπό τον φόβο του νέου πόλου που δημιουργείται στη κοινωνία, ενός πόλου ανατροπής και αντίστασης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι προτιμούν τη Χρυσή Αυγή για να συνεχίζονται να υλοποιούνται τα σχέδια τους.

Εμείς σαν Σπουδαστές του ΤΕΙ Ρεθύμνου Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης που υποβαθμίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενάντια στη καταπίεση της εργατικής τάξης από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, ενάντια σε όποιον υποβαθμίζει το μέλλον μας. Για να μπορούμε να σπουδάζουμε όλοι και όλες, για να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια, για να μπορούμε να ονειρευόμαστε, για να ζήσουμε σε μια κοινωνία που τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας θα βρίσκονται στο προσκήνιο.

 

Σπουδαστικός Σύλλογος ΤΕΙ Ρεθύμνου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s