Τα μικροπολιτικά παιχνίδια της υπεύθυνης παράταξης (Δ.Α.Π)

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για άλλη μια φορά αποδεικνύει τα μικροπολιτικά της συμφέροντα και την απεγνωσμένη της δίψα για θέσεις και εξουσία. Τα σαθρά επιχειρήματα της ‘’υπεύθυνης παράταξης’’, σχετικά με την ανεύθυνη, κατ’αυτούς,  πρώην γραμματέα του συλλόγου του τμήματος  Π.Ε. και την υποβάθμιση του συλλόγου και των θεσμών φανερώνουν  πολιτική σκοπιμότητα.  Η εν λόγω συκοφαντία αναδίδει για άλλη μια φορά τις γκεμπελίστικες πρακτικές που υιοθετεί η Ν.Δ.Φ.Κ , οι οποίες δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά τον απόλυτο κανόνα τους.

Επί της ουσίας αυτό που υπήρξε αντικείμενο αντιπαράθεσης στο τελευταίο Δ.Σ του τμήματος (29/5) ήταν  το γεγονός ότι η πρώην γραμματέας και μέλος της ΑΡ.ΕΝ. δεν δέχτηκε να γίνει συνένοχος στις λαμογιές της ΔΑΠ. Να καταστήσει δηλαδή το σύλλογο του τμήματός μας έναν μηχανισμό αποπολιτικοποίησης και παροχής τουριστικών οδηγιών. Παγιδευμένη μεταξύ φθοράς και εξαθλίωσης η παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στα πανεπιστήμιά μας προσπαθεί βλακωδώς να παραπλανήσει τους φοιτητές από κάθε είδος πολιτικής διαδικασίας και ως σύγχρονες σειρήνες τραγουδούν και σφυρίζουν αδιάφορα για τα ουσιαστικά προβλήματα του πανεπιστημίου. Ουδείς λόγος για τα συγγράμματα, μήτε για τη στέγαση, ουδεμία κριτική για την κυβέρνηση (για αυτούς δεν έχουμε βρει πάτο, εν αντίθεση σε λίγο θα δούμε φως στο τούνελ!), μήτε για την υποχρηματοδότηση.

Τι συνειδητά παρέλειψαν οι ΔΑΠιτες στο τελευταίο Δ.Σ το αναφέρουμε παρακάτω για να αποτρέψουμε τους νέους του Σαμαρά να προπαγανδίσουν τις σαχλαμάρες τους.

  1. Αφενός, δεν αναφέρουν ότι η πρώην γραμματέας του συλλόγου είχε βρεθεί αντιμέτωπη με απειλές και προπηλακίσεις σε ένα ανοιχτό ΔΣ, στο οποίο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Π.Ε. προσπάθησε να περάσει τις προτάσεις της. Να θυμίσουμε πως τα Δ.Σ. γίνονται για την διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων στις οποίες οι φοιτητές ψηφίζουν τις προτάσεις της εκάστοτε παράταξης. Ποιός είναι αυτός λοιπόν που δεν σέβεται τους θεσμούς και τα όργανα του συλλόγου;
  2.   Όσον αφορά τις προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που έχουν εγκριθεί και αποφασιστεί από τον σύλλογο, η υλοποίηση τους σε ένα ευρύτερο πλαίσιο είναι και δική τους δουλειά. Πάρα ταύτα, η πρώην γραμματέας του συλλόγου και μέλος της ΑΡ.ΕΝ. για να μη νομίζουν ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της παράταξης της θεώρησε σωστότερο να παραστεί το προεδρείο του τμήματος Π.Ε. μαζί για να μιλήσει με την εκπρόσωπο του ΑΓΟΡ για τη διεξαγωγή του «φιλανθρωπικού» αγώνα στο πανεπιστήμιο του Γάλλου σεβόμενη την απόφαση του συλλόγου και τον θεσμικό της ρόλο
  3.   Να σημειώσουμε επίσης ότι μέλη της ΑΡ.ΕΝ. Ρεθύμνου και του Δ.Σ. Π.Ε. συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα στηρίζοντας την πρωτοβουλία του συλλόγου. Η κατηγορία όμως πηγαίνει και πάλι στην πρώην γραμματέα, η οποία βρισκόταν στην Αθήνα εκείνες τις μέρες και παρά τη συμμετοχή της στις συνεννοήσεις όπως της ορίζει ο θεσμικός της ρόλος, δεν μπόρεσε να παραστεί στον αγώνα. Υ.Γ.: Για τα εισιτήρια που τα έφαγε ο σκύλος ουδέν σχόλιο… μπορείτε και καλύτερα συνάδελφοι!

 Είναι ντροπή και υποβάθμιση για τον σύλλογο να μη σεβόμαστε το καταστατικό και τους κανόνες λειτουργίας του. Δεν μπορεί και δεν πρέπει  η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ούτε καμιά άλλη παράταξη) με όσες δικαιολογίες και λασπολογίες κι αν βρει, να καπηλεύεται τις θέσεις και να θεωρεί το τμήμα τσιφλίκι της. Αυτό μόνο καταφέρνει όταν ζητά στο Δ.Σ την θέση του γραμματέα. Τα στελέχη της Δ.Α.Π, καλοί μαθητευόμενοι μάγοι των πολιτικών της Ν.Δ προωθούν έναν συγκεντρωτισμό που θα τους δώσει την δυνατότητα να κάνουν το σύλλογο επέκταση των πολιτικών τους γραφείων. Ένας συγκεντρωτισμός που σε καμία των περιπτώσεων δεν αντανακλά των «συσχετισμό δυνάμεων» στο τμήμα μας. Το ποιος υποβαθμίζει λοιπόν το τμήμα είναι προφανές.  Άλλωστε, όπως προαναφέραμε, το τμήμα μας δεν υποβαθμίζεται ούτε με το σβήσιμο μιας υπογραφής ούτε με τη μη- συμμετοχή σε έναν αγώνα μπάσκετ. Το τμήμα μας, το πανεπιστήμιο μας, και η παιδεία εν γένει, υποβαθμίζονται καθημερινά από τους πολιτικούς φορείς της ΔΑΠ του κ.Σαμαρά και της συγκυβέρνησης του. Υποβαθμίζονται όταν υπεχρηματοδοτούνται, όταν επιστρατεύονται και απολύονται καθηγητές, όταν κλείνουν ή συγχωνεύονται τμήματα, και άλλα γνωστά οδυνηρά. Και όλα αυτά, από τους πολιτικούς υποστηρικτές της ‘’υπεύθυνης παράταξης’’ που η παιδεία δεν χωρά στην ατζέντα τους και η γνώση αποτελεί μια πολυτέλεια για λίγους.

ΑΡιστερή ΕΝότητα Π.Ε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s