Κοινή ανακοίνωση Συλλόγων μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων Πανεπιστημίου Κρήτης

Ηράκλειο, 04/03/2013

 

Κοινή ανακοίνωση συλλόγων μεταπτυχιακών  φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων πανεπιστημίου Κρήτης

 

Οι σύλλογοι μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του Π.Κ., με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με την αλλαγή του καθεστώτος Φ.Π.Α. της συντριπτικής πλειοψηφίας  των συμβασιούχων του πανεπιστημίου (μεταπτυχιακοί φοιτητές, διδακτορικοί φοιτητές, μεταδιδακτορικοί ερευνητές, τεχνικό προσωπικό, εργαζόμενοι στη γραμματειακή υποστήριξη κ.λπ.) και με βάση τη χρόνια προβληματική κατάσταση σε σχέση με αυτό το θέμα (πλειάδα διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης, ένταξη ή όχι στο ΦΠΑ με διαφορετικά ανά ΔΟΥ, ΕΛΚΕ,  τύπο προγράμματος κ.λπ.), αφού συνεδρίασαν κατέληξαν στα εξής:

 

Α) Ερευνητές, εργαζόμενοι και ιδιαίτερα φοιτητές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βαφτίζονται ελεύθεροι επαγγελματίες-ιδιοκτήτες υποτιθέμενων επιχειρήσεων παροχής έρευνας.

 

Β) Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εργαζόμενοι, όχι δύο απλώς, αλλά πολλαπλών ταχυτήτων (π.χ. μεταδιδακτορικός ερευνητής με ΤΕΒΕ και ΦΠΑ, με ΤΕΒΕ χωρίς ΦΠΑ, με ΙΚΑ, με υποτροφία…).

 

Γ) Αρνούμαστε κατηγορηματικά να μπούμε στη διαδικασία συζήτησης του κατά πόσον αναβαπτίστηκαν κοινοτικά κονδύλια ως ελληνικά ή οποιουδήποτε άλλου νομικού τρυκ (βλ. θέσπιση των εκθέσεων παραχθέντος έργου και κατάργηση φύλλων χρονοχρέωσης) με σκοπό την άγρια φορολόγηση μας.

 

Ζητάμε:

 

  1. Σαν άμεσο μέτρο να μην γίνει καμία καταβολή Φ.Π.Α. και ταυτόχρονα ζητάμε έγκριση έκτακτου κονδυλίου από το Πανεπιστήμιο σε περίπτωση που απειληθεί η απρόσκοπτη πληρωμή των φοιτητών και εργαζομένων. Είναι ευθύνη του Πανεπιστήμιου να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις αποδοχές φοιτητών και εργαζομένων. Διεκδικούμε οι φοιτητές (μεταπτυχιακοί και υπ. Διδάκτορες)  να πληρώνονται με μορφή υποτροφιών. Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη με ευθύνη του κράτους. Αναγνώριση ως προϋπηρεσία και συνταξιοδότηση του χρόνου των διδακτορικών σπουδών.

 

  1. Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους  διεκδικούμε πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική κάλυψη. Προκήρυξη θέσεων μόνιμου εκπαιδευτικού-ερευνητικού-τεχνικού-διοικητικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών του πανεπιστημίου. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.

Προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.

 

  • Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του τμήματος Χημείας
  • Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του τμήματος Βιολογίας
  • Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του τμήματος Ιατρικής
  • Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του τμήματος Φυσικής
  • Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s