Γιατί ψηφίζω Αριστερή Ενότητα ;

Ζούμε σε μια κοινωνία η οποία όντας σε κατάσταση παραφροσύνης και πανικού οδηγείταιImage σε αποφάσεις απελπισίας. Σε μια κοινωνία η οποία ως σύγχρονη Μήδεια πνίγει τα παιδιά της μέσω του κοινωνικού καταναγκασμού. Καταστρέφουν την παιδεία, ωθούν τους νέους στη μετανάστευση  και επινοούν συνεχώς τεχνάσματα με σκοπό να  μακιγιάρουν την ανεργία η οποία φτάνε το 56,6% στους νέους. Η επίσημη μόνο.

Ζούμε σε ένα σύστημα το οποίο χτυπάει την σκέψη, πλάθοντας συγκεκριμένες διαστρεβλωμένες συνειδήσεις. Είναι σαφές ότι ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι απλά ένας οικονομικός ταξικός πόλεμος ο οποίος επιτυχώς φέρεται εις πέρας από  τις ελίτ, είναι παράλληλα και μια απόπειρα παραγωγής νέου ανθρώπου. Αυτού του ανθρώπου που μπορεί να μην έχει στέγαση, πλην όμως έχει δικαίωμα πρόσβασης στο διαδίκτυο (wi-fi σε δημόσιους χώρους), μπορεί να μην έχει εργασία, έχει όμως το δικαίωμα τις ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο είναι  ταυτόχρονα και μια ψυχολογία. Κανένας  αγώνας δεν κερδήθηκε ποτέ στην ιστορία αν δεν είχε ήδη προηγουμένως αποπνεύσει ο ηττημένος οπό ηθική σκοπιά. Εκεί ακριβώς στοχεύει η διαδικασία της «εσωτερίκευσης». «Εγώ φταίω που δεν έχω δουλειά. Φταίμε όλοι μας για το χρέος. Μαζί τα φάγαμε», ακούμε να εκφράζεται καθημερινά είτε από τους γονείς μας είτε από τους νεοφιλελευθέρους πολιτικούς. Ας κάνουμε όμως μια στοιχειώδη και ουσιαστική διάκριση. Η πρώτοι είναι θύματα, ενώ οι δεύτεροι θύτες.

Στο δικό μας κοινωνικό περιβάλλον, το πανεπιστήμιο, η προαναφερόμενη στρατηγική αντανακλάται στο σύνθημα «εύκολο πτυχίο». Τη σημαία του εύκολου πτυχίου σηκώνουν οι παρατάξεις της Δ.Α.Π Ν.Δ.Φ.Κ και Π.Α.Σ.Π οι οποίες ενσαρκώνουν την πιο σαθρή εκδοχή του φοιτητικού συνδικαλισμού. Ένας συνδικαλισμός που βασική του λειτουργία είναι η έκδοση δελτίων τύπου. Ένας συνδικαλισμός ο οποίος περισσότερο παραπέμπει σε γραφείο τύπου παρά λειτουργεί ως ένας μηχανισμός υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φοιτητών.

‘Ηρθε η ώρα να απαντήσουμε δυναμικά στις σάπιες αυτές πρακτικές, στην εντατικοποίηση των σπουδών μας, το ξεπούλημα των πτυχίων μας. Ήρθε η ώρα να πούμε όχι στον παραπλανητικό συνδικαλισμό και τις πελατειακές σχέσεις που προωθεί. Ήρθε η ώρα της Αριστερής Ενότητας, της δύναμη που αναδεικνύει κεντρικά πολιτικά θέματα, καθώς και τα άμεσα προβλήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τον κοινωνικό μας χώρο στα χέρια μας και ν’ αλλάξουμε το μέλλον μας με συλλογική, ενωτική δράση. Έναντι όλων όσων μας βάζουν σφραγίδες και ταμπέλες τύπου: «η γενιά της ανασφάλειας», «η γενιά των 500», «η χαμένη γενιά», η Αριστερή Ενότητα ορθώνει ανάστημα και δεν συμβιβάζεται.

Στις 17 Απριλίου υποστηρίζω – ψηφίζω Αριστερή Ενότητα

Σ.Λ μέλος ΑΡ.ΕΝ Ρεθύμνου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s