Στην αριστερά η ελπίδα στην ενότητα η δύναμη

Image

Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία έχει γίνει το θύμα της μνημονιακής πολιτικής που ασκείται μέσω της τρικομματικής κυβέρνησης. Η τελευταία έχει δείξει το πραγματικό πρόσωπό της με όσα έχουν συμβεί στις Σκουριές , όπου παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων καταστρέφει και ξεπουλάει το φυσικό περιβάλλον θυσιάζοντας τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας στις επιταγές του εγχώριου και του ξένου κεφαλαίου. Βενιζέλος-Σαμαράς-Κουβέλης δέχονται υποταγμένοι τις απαιτήσεις της ΤΡΟΪΚΑ και συνεχίζουν ακάθεκτοι το σχέδιο “ανάπτυξης” με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ολόκληρη τη χώρα και την παραχώρηση εδαφών. Θα μπορούσε όμως να έχει γίνει αλλιώς; Απέναντι στο δίλημμα που θέτουν οι κυρίαρχοι “μνημόνιο ή καταστροφή” η Κύπρος με το ΟΧΙ της έδειξε πως ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός, ένας δρόμος στον οποίο και εμείς πρέπει να βαδίσουμε.

Στο επίκεντρο της αυταρχικής πολιτικής βρίσκεται η νεολαία και κατ’ επέκταση ο κοινωνικός μας χώρος, το πανεπιστήμιο. Αμείλικτος στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης είναι οι αναλώσιμοι και ευέλικτοι εργαζόμενοι οι οποίοι θα εργάζονται για μισθούς πείνας ή θα διαλέγουν το δρόμο της μετανάστευσης. Κατευθυνόμενοι στην αυτοκαταστροφή και την φτωχοποίησή μας δεν έχουμε παρά να αντισταθούμε οργανωμένα και συλλογικά. Είμαστε η πρώτη γενιά μετά τη μεταπολίτευση που καλείται να ζήσει σε τέτοιες συνθήκες και είμαστε η γενιά που οφείλει να τις αλλάξει. Η απάντησή μας είναι ότι θα μείνουμε και θα παλέψουμε για να επιτύχουμε την ύπαρξη ενός Δημοσίου Δωρεάν και Δημοκρατικού πανεπιστημίου, μιας παιδείας που θα ορίζουμε εμείς και μιας κοινωνίας που θα απαντάει στις ανάγκες μας.

Με τις τελευταίες εκλογές φάνηκε πως διαμορφώνονται νέες συνειδήσεις , κάτι που ήρθε η ώρα να γίνει και στο πανεπιστήμιο. Στις φοιτητικές εκλογές που έρχονται στις 17 Απριλίου οι φοιτητές οφείλουμε να αντιληφθούμε ποιό είναι το συμφέρον μας. Είναι υποχρέωση όλων των φοιτητών να απομονώσουμε τις κυβερνητικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ και να στηρίξουμε την αλλαγή. Η νεολαία πρέπει να πάρει θέση, είτε υπέρ των μνημονιακών πολιτικών που πρεσβεύουν οι δυο παρατάξεις, είτε υπέρ των αναγκών και των δικαιωμάτων της, συμπορευόμενη με την Αριστερή Ενότητα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να γίνουμε το ρυάκι της αντίστασης που θα ενωθεί με τους αγώνες όλων των υπόλοιπων πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας και να οργανώσουμε την μεγάλη ανατροπή.

ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΑΡ.ΕΝ Ρεθύμνου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s