ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΟΡΑ!!

Η χαμένη ‘αθωότητα’ του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου πέθανε οριστικά πια. Η συνέλευση φιλοσοφικής και τα γεγονότα που ακολούθησαν μας προσγειώνουν στις πραγματικές συνθήκες τις κοινωνίας. Αναφέρουμε αυτή τη συνέλευση και όχι κάποια προηγούμενη στην οποία παρέστησαν φασίστες, σπουδάζοντες και μη, όχι για κάποιο άλλο λόγο παρά για το ότι ήταν τομή στη πολιτική και δημόσια ζωή του Πανεπιστημίου, αφού η κοινωνία και γενικότερα αλλά και του Ρεθύμνου έχουν δυστυχώς συνηθίσει τη μυρωδιά του αίματος των θυμάτων της Χρυσής Αυγής. Η συνέλευση αυτή ήταν τομή καθώς αποκάλυψε ότι ο φασισμός ούτε θα φοβηθεί ούτε θα ντραπεί, και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι έτοιμος να παίξει και εκτός έδρας. Τη συνταγή τη ξέρουν. Θα έρθουν σαν ‘ανεξάρτητοι’, σαν σωτήρες και θιασώτες των ‘των οσίων και των ιερών του έθνους ημών του ανάδελφου’.

 Το τεκμήριο της αθωότητας θα τους προστατεύει πολύ λίγο ακόμα, γιατί ξέρουμε ότι τα χέρια τους είναι βαμμένα με αίμα, αίμα αθώων, αίμα αγωνιστών, αίμα εργαζομένων. Δε χρειάζεται να πάμε πολλά χρόνια πίσω στο Πόλεμο και στον Εμφύλιο ή σε ιστορικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι ο εθνικισμός αργά ή γρήγορα μετατρέπει τον άνθρωπο σε κτήνος και τους λαούς σε τέρατα που αιματοκυλούν ο ένας τον άλλο. Ο Εθνικισμός που γεννάει το Φασισμό είναι υπεύθυνος για κάθε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που έχει καταγραφεί. Οι δολοφονίες μεταναστών, τα βασανιστήρια και το κυνηγητό σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους, ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής στο σύνολο της είναι τα εγκλήματα που διαπράττουν αυτοί οι άνθρωποι στο τώρα ενάντια στην ελευθερία και στη Δημοκρατία. Κι όταν λέμε Δημοκρατία βέβαια δεν εννοούμε τα ψίχουλα που μας απέμειναν για να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ποιος θα πάρει τα λιγότερα.

Σαράντα χρόνια μετά λοιπόν και να που πάλι οι φοιτητές και οι σπουδαστές έρχονται αντιμέτωποι με τη φασιστική απειλή. Μόνο ως τραγική ειρωνεία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι μαζί με το κλείσιμο της Μεταπολίτευσης, σκίζεται και το τελευταίο κοινωνικό συμβόλαιο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Τίποτα δε στάθηκε όρθιο στη λαίλαπα του εκσυγχρονισμού του Δημοσίου Πανεπιστημίου, για μια ακόμη φορά πρέπει να διεκδικήσουμε μόνοι μας το ψωμί, τη παιδεία, την ελευθερία, και μάλιστα πηγαίνοντας τόσο πίσω ώστε να παλεύουμε πάλι με φασίστες και μάλιστα χωρίς κανένα άσυλο. Ειρωνεία.  Αυτή είναι η κυτταρική μνήμη του φοιτητικού κινήματος. Αυτά τα γεγονότα μας έρχονται στο μυαλό όταν μιλάμε για αγώνες των φοιτητών.   Οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής δε θα σεβαστούνε τίποτα. Είναι αποφασισμένοι να απλώσουν τα πλοκάμια τους και μέσα στα Πανεπιστήμια. Δεν φοβούνται πια, δεν αισθάνονται ανασφάλεια. Ας τελειώνουμε μια και καλή μαζί τους. ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. Τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι για τους υπερασπιστές της Δημοκρατίας, όχι γι αυτούς που την επιβουλεύονται. Διαγραφή από τους συλλόγους κάθε φοιτητή που τοποθετείται δημοσίως υπέρ του φασισμού. Η ανοχή είναι συνενοχή στις μέρες που ζούμε. Σήμερα είναι ο μετανάστης, αύριο μπορεί να είναι ο ομοφυλόφιλος μεθαύριο εσύ. Να απομονώσουμε το Φασισμό σε κάθε του έκφανση.

 Ο δικός μας πόλεμος θα είναι πολιτικός και ταξικά μεροληπτικός. Και τότε όπως και τώρα η Αριστερά θα είναι στις επάλξεις χωρίς κανένα φόβο. ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ, είναι δυνατότερες. Δε θα φοβηθούμε ότι και να κάνουν, από όπου κι αν ξεπεταχτούν, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. Οι λύκοι που ντύθηκαν πρόβατα και ήρθαν για φαγητό θα πάρουν την απάντηση τους μόνο με μαζικές συνελεύσεις, με κινητοποιήσεις, με ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s