ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ…

  Μαζί με τις ευχές για το 2013 η τρικομματική κυβέρνηση καθιστά σαφές πως η νέα χρονιά θα αποτελέσει  μία ακόμα πιο σκληρή δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία. Οι δυνάμεις που αντιστέκονται δέχονται μία συντονισμένη ομοβροντία σε όλα τα επίπεδα, από τη συκοφαντία και τη παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση των θέσεων και των αξιών της Αριστεράς, από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα συμφέροντα της διαπλοκής, έως και τη χρήση ωμής βίας και καταστολής, την κατ’ εξακολούθησαν καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος τρομοκρατίας. Είναι φανερό πως οι κυρίαρχοι χρησιμοποιούν τις τελευταίες τους εφεδρείες αναζητώντας με κινήσεις εντυπωσιασμού αποδιοπομπαίους τράγους εξαπολύοντας ένα ανηλεές κυνήγι μαγισσών, πρώτα με μετανάστες και ύστερα με αγωνιστές και αλληλέγγυους,  στοχοποιώντας σταθερά το ΣΥ.ΡΙΖ.Α  και τα στελέχη του αναγνωρίζοντας τον ως κινητήριο δύναμη της Ανατροπής που έχει ήδη ξεκινήσει.

 Οι εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων καθώς και η εσκεμμένη απόκρυψη στοιχείων για το σκάνδαλο της ‘λίστας Λαγκάρντ’ στο οποίο εμπλέκονται μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, Ευ. Βενιζέλος, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα διχασμού και τρομοκράτησης της κοινής γνώμης. Ο φόβος και ο πανικός πλέον έχει αλλάξει στρατόπεδο και αυτό γίνεται φανερό τόσο σε πολιτικό επίπεδο με τις αλλεπάλληλες  επιθέσεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ όσο και σε κοινωνικό επίπεδο με τις συλλήψεις αγωνιστών και αλληλέγγυων τόσο σε επιθέσεις όπως η βίλλα Αμαλίας  και η κατάληψη της ΑΣΟΕΕ όσο και με τη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας σε θέματα επιβολής της τάξης από τη Χρυσή Αυγή. Μετά την εκκαθάριση της Αθήνας από τους ‘κακούς’ μετανάστες σειρά έχουν οι ‘κακιές’ ιδεολογίες.

 Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μέσα σε λίγες νύχτες από παιδί της αποτυχημένης σοσιαλδημοκρατίας του ‘κακού’ ΠΑΣΟΚ και της λαϊκίστικης δημαγωγίας μετατράπηκε ξανά σε ‘σπείρα’ κουκουλοφόρων που καίει σπίτια και οικογένειες ‘έντιμων’ κυβερνητικών εκπροσώπων και μεγαλοδημοσιογράφων, που καταλαμβάνει πολιτικά γραφεία, προπηλακίζει τραμπούκικα δημόσια πρόσωπα. Η υποκρισία και η στοχοποίηση του Λόγου πέρα από κάθε λογική αποδεικνύει τη σαθρότητα των βασικών κυρίαρχων επιχειρημάτων της κυβέρνησης και του Μνημονιακού μπλοκ καθώς και το στρουθοκαμηλισμό των πολιτικών εκφραστών των συγκυβερνούντων.

 Μάρτυρες  σε τέτοιες συκοφαντικές επιθέσεις και ιδιαίτερα στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και στη νεολαία του για τη στάση που επιδείξαμε κατά καιρούς, έχουμε υπάρξει αδιαλείπτως από τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη ως αυτή τη στιγμή, σε καθημερινή βάση. Γνωρίζουμε ότι μερίδιο στη σπέκουλα από πολιτικά κόμματα και δημοσιογραφικά πρακτορεία θα μοιράζονταν κι ο κόσμος της εργασίας που μας στηρίζει, τα συμφέροντα του οποίου με πολιτική αυταπάρνηση υπερασπιζόμαστε χωρίς καμία αυταπάτη η συμψηφισμό. Δε τους αφορά, ούτε η λαϊκή ετυμηγορία ούτε η κοινωνική δυσαρέσκεια. Είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν ότι άφησαν όρθιο η ύφεση, οι πολιτικές λιτότητας και η οικονομική ανθρωποφαγία. Είμαστε αποφασισμένοι και εμείς οι ίδιοι να δώσουμε ένα τέλος σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα. Ξέρουμε σε τι επίπεδα πολιτικού κανιβαλισμού μπορούν να φτάσουν οι αντίπαλοι μας. Θα τους αντιμετωπίσουμε στωικά. Ας γνωρίζουν ότι δε κάνουμε βήμα πίσω στις θέσεις μας ιδιαίτερα στο πεδίο της Δημοκρατίας και της λαϊκής έκφρασης και αυτή η λαϊκή έκφραση είναι που μας καθιστά κύριους υπερασπιστές της κοινωνικής χειραφέτησης σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε αγανακτισμένοι, γίναμε αποφασισμένοι, παραμένουμε αμετανόητοι. Το μήνυμα αυτό ας έχει πολλαπλούς αποδέκτες.

 Όσον αφορά τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες από τους προπηλακισμούς δημοσίων πολιτικών προσώπων μέχρι τα ύποπτα κρούσματα ένοπλης βίας είναι από την πλευρά μας πλήρως καταδικαστέα με όρους αποτελέσματος και μεθόδου αντίστασης, θέτοντας τη κυβέρνηση τουλάχιστον ως πολιτικούς αυτουργούς. Οι μέθοδοι αυτοί όχι μόνο δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στην αγωνία του λαού αλλά τουναντίον δίνουν αφορμή και νομιμοποίηση στον αυταρχισμό και στην καταστολή.

  Εμείς ως συνεπής αριστερή οργάνωση κάπου εδώ, κόντρα στο ρεύμα που μας θέλει δικαστές της κοινωνικής αγανάκτησης, οφείλουμε να κάνουμε μια διάκριση στους τρόπους αντίστασης που επιλέγουν κάποιες ομάδες αγωνιστών με ασαφή πολιτική τοποθέτηση από την κινητοποίηση του επίσημου και του ανεπίσημου παρακράτους. Είναι οφθαλμοφανές ότι η γκανγκστερική επίθεση με το γάζωμα των γραφείων της ΝΔ εγείρει τις υποψίες όλου του πολιτικού φάσματος και απέχει παρά σάγκας από υποθέσεις τύπου Καμίνη. Οι συστοιχίσεις και οι επικίνδυνοι συνειρμοί με τις αντιδράσεις των πολιτικών για τη κατάληψη της Βίλλας Αμαλίας αποδεικνύουν το σκηνικό που προσπαθούν να στήσουν καθώς και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του ‘καλού’ και του ‘κακού’, του θύτη και του θύματος. Οι κυβερνητικές επιλογές από θύτες γίνονται θύματα ,η κοινωνική αλληλεγγύη καθώς και η υπεράσπιση κοινωνικών χώρων έγκλημα και βέβαια ο κόσμος του κινήματος και εργαζόμενες τάξεις που μάχονται, δαιμονοποιούνται.

 Οι διαφορετικές ιδεολογίες από πολίτες και βουλευτές είναι απαράδεκτες από πολίτες και βουλευτές και αντιβαίνουν τη δημοκρατία. Ή τουλάχιστον έτσι ακούμε. Κι όλα αυτά από έναν ασταθή πωλητή βιβλίων εθνικιστικού περιεχομένου, το διάδοχο του Μιχαλολιάκου στην ΕΠΕΝ, των υμνητών του Μεταξά κι όλα αυτά ενάντια στη κοινοβουλευτική ομάδα με το Μανώλη Γλέζο στη πρώτη γραμμή και προς τέρψη των χειροκροτητών της Χρυσής Αυγής. Οι συντελεστές αυτού του θεατρικού έργου όπως και οι όψιμες προτάσεις τους για ‘μέτωπο κατά της βίας’, δεν θα μας βρουν συμμέτοχους. Για τους από κάτω το Μνημόνιο θα μείνει μνημόνιο και καταστροφή του τόπου, ο Μπόμπολας θα μείνει κεφαλαιοκράτης κι εκμεταλλευτής, το παρακράτος  μηχανισμός της Δεξιάς και η Χρυσή Αυγή φασιστική απειλή. Ας επιλέξουν όσους μανδύες και κοστούμια θέλουν.

  Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αποκρύπτονται επιμελώς στοιχεία για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της μνημονιακής εποχής. Στην εποχή της ‘κάθαρσης’ του πολιτικού συστήματος και της ‘ηθικής αναγέννησης’ των κομμάτων της SIEMENS και του Τσοχατζόπουλου βλέπουμε ακόμα να απορρέουν Παπακωνσταντίνου, Διώτιδες και Βενιζέλοι. Η τραγική δικαίωση των θέσεων μας και της ανάγνωσης μας για τα αίτια της κρίσης, ότι δηλαδή μια μικρή οικονομική ελίτ, πολιτικοί εκφραστές των οποίων είναι τα αστικοδημοκρατικά κόμματα ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος τους χρέους είτε με τη ‘καθαρή’ είτε με τη ‘βρώμικη’ κερδοφορία τους, είτε με Ολυμπιακούς Αγώνες είτε με μίζες από γερμανικά υποβρύχια. Συνεπώς δε μας εκπλήσσουν ούτε οι δηλώσεις εισοδημάτων 25 και 30 χιλιάδων ευρώ των Κόκκαλη, Αλαφούζου, Βγενόπουλου, τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς ούτε η απόκρυψη ονομάτων από τη λίστα ‘Λαγκάρντ’ από τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις.

 Τα ζητήματα αυτά είναι για μας τα ουσιώδη και αυτά για τα οποία με τη δύναμη του Ελληνικού λαού  και της κοινωνίας, η οποία είναι η μόνη δύναμη που έχουμε ως στήριξη  απέναντι στην υπεροπλία των αντιπάλων μας, θα αγωνιστούμε να αναδείξουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι η λαϊκή βούληση που μας κατέστησε αξιωματική αντιπολίτευση μας καθιστά τώρα εγγυητές των κοινωνικών κατακτήσεων και της δημοκρατίας σε αυτό το τόπο.

Με τη συνεπή στάση μας και την άγρυπνη πολιτική μας δράση τόσο σε εθνικό όσο και σε υπερεθνικό επίπεδο αξιώνουμε, πράγματι , την ανατροπή στην Ελλάδα, την αλλαγή στην Ευρώπη, την Ελπίδα στο κόσμο. Για την διεθνιστική απελευθέρωση από τα οικονομικά δεσμά, για το Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s