ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

  Η αντίστροφη μέτρηση για την απαξιωμένη και απομονωμένη μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει ξεκινήσει.  Η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν αντιστοιχεί στην τεράστια κοινωνική πλειοψηφία που αντιστέκεται στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας. Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διορθώσει  αυτή την εικόνα αποσύνθεσης, κανένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα και κανένα νέο επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να δώσει πρόσθετη τεχνητή στήριξη στο πτώμα του μνημονίου.  
 

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει τους ίδιους εκβιασμούς για τη δραχμή που επανέλαβε προεκλογικά, προσπαθώντας να κρύψει την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής πρότασης για την Ευρώπη που να διαφοροποιείται κατ’ ελάχιστο από την πολιτική Μέρκελ που εξαθλιώνει τους ευρωπαϊκούς λαούς και αποδομεί την ίδια την Ευρώπη. Ο κ. Βενιζέλος σε λίγο θα μείνει μόνος του στο ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζεται το νέο πρωθυπουργό του μνημονίου και να απολογείται για τις δικές του εγκληματικές ευθύνες. Ο κ. Κουβέλης προσπαθεί μάταια να βρει τρόπους να διαφοροποιηθεί από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όταν είναι και οι τρεις δέσμιοι της ίδιας πολιτικής. Το μνημονιακό πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Θα καταρρεύσει μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν υπό το βάρος της αποτυχίας του και των λαϊκών αντιδράσεων. 
 
  Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν προχθές έξω από το Κοινοβούλιο ήταν το πιο ισχυρό μήνυμα αντίστασης και προαναγγελίας της επικείμενης ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και στήριξης ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας, ανάπτυξης και αναδιανομής του πλούτου. Οι μέρες τους είναι μετρημένες, ο λαός τους έδειξε το δρόμο, δεν έχουν άλλους Κουβέληδες να βγάλουν απ’ το καπέλο τους. Ο κόσμος της δουλειάς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και θα συνεχίζει να παλεύει για την οριστική ανατροπή τους με επόμενους σταθμούς τις 14 του Νοέμβρη στην πανεργατική-πανευρωπαϊκή απεργία και τις 17 Νοέμβρη στην επέτειο του Πολυτεχνείου!

One thought on “ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s