Πρωτοβουλία για τη μέριμνα των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Image

  Βιώνουμε τη πιο ακραία αντιλαϊκή επίθεση από τη περίοδο της Μεταπολίτευσης και μετά. Το μαύρο μέτωπο της εσωτερικής τρόικας (ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ.-ΔΗΜ.ΑΡ) έχει ως στόχο την εξαθλίωση του λαού (χαμηλόμισθοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες κλπ). Απ’ το κάδρο της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής δεν θα μπορούσε να λείπει η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ψήφιση του νέου νόμου για τη Παιδεία σήμανε τεράστιες περικοπές τόσο σε οικονομικό όσο και σε επίπεδο ακαδημαϊκού προσωπικού. Οι φοιτητές ερχόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πέρα του γεγονότος ότι δεν θα έχουν καθηγητές της βαθμίδας 407 με κίνδυνο να μην μπορούν να ολοκληρώσουν το ακαδημαϊκό τους έτος, θα τους επιβληθούν δίδακτρα, θα πληρώνουν τα συγγράματα τους, δεν θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη αγαθά της δημόσιας παιδείας όπως είναι η σίτιση και η στέγαση.  

  Συγκεκριμένα με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους οι πρωτοετείς φοιτητές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μένουν στις φοιτητικές εστίες καθώς εκείνες είναι ήδη πλήρεις, ενώ αντιμετωπίζουν το κίνδυνο της κατάργησης τους λόγω των περικοπών.   Παράλληλα στον τομέα της σίτισης μειώθηκε το κατώτερο όριο οικογενειακού εισοδήματος από τα 32.000 € στα 10.000 €, ενώ και οι κάρτες σίτισης μειώθηκαν από 3.200 σε 673 καθιστώντας με αυτό τον τρόπο αδύνατη τη δωρεάν σίτιση.

  Καταγγέλουμε τις πολιτικές αυτές που πλήττουν την ακαδημαϊκή κοινότητα και καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν το ψήφισμα μας και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας για να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις!

                          

                   

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ !

Ανοικτό κάλεσμα για  συντονισμό
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 17:00
Στέκι Πολιτιστικών ομάδων Παν/μιου Ρεθύμνου
Νικηφόρου Φωκά 82 (Μακρύ Στενό)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s