Ο νέος νόμος πλαίσιο ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!!

Στις 20/1 είχε ορισθεί στο ΤΕΙ Κρήτης να γίνουν οι εκλογές για τα καινούρια συμβούλια διοίκησης που ορίζονται από τον καινούριο νόμο Διαμαντοπούλου. Τα συμβούλια διοίκησης είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του νέου νόμου πλαισίου.

Βρισκόμαστε στη πρώτη, αλλά στη πιο καθοριστική μάχη ενός αγώνα για την ανατροπή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενός νόμου που αν εφαρμοστεί θα είναι η χαριστική βολή απ’ ότι έχει απομείνει από το δωρεάν, δημόσιο και ακαδημαϊκό πανεπιστήμιο.

Τα συμβούλια διοίκησης αποτελούν την προϋπόθεση για την εφαρμογή του νόμου. Πρόκειται για ένα αυταρχικό όργανο που θα απαρτίζεται από 8 μέλη ΔΕΠ, ένα φοιτητή και 6 εξωτερικούς (επιχειρηματίες, παράγοντες του Δήμου και της εκκλησίας,manager κτλ.).

Τότε η διαδικασία είχε ακυρωθεί με πρωτοβουλία κάποιον φοιτητών που αυθόρμητα απέκλεισαν το κτήριο όπου διεξάγονταν οι εκλογές. Το νέο ραντεβού δόθηκε για τη Παρασκευή 27/1. Ως εκ τούτου, βρεθήκαμε κι εμείς στο ΤΕΙ Κρήτης, όπου για δεύτερη βδομάδα οι εκλογές ακυρώθηκαν παίρνοντας νέα παράταση.

Για εμάς την Αριστερή Ενότητα Ρ.Ε.ΔΙ.Ε.Σ.Η. η ανατροπή του νόμου είναι μονόδρομος και το μπλοκάρισμα των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης είναι πρώτος κόμβος.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς και τους καθηγητές να ακολουθήσουν το δρόμο που έδειξαν η ακαδημαϊκή κοινότητα στο Πάντειο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη Θεσσαλονίκη, να μην συμμετέχουν αλλά και να μπλοκάρουν την εκλογική διαδικασία!

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι ο νόμος πλαίσιο να ανατραπεί!!

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s