Απόφαση της συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο

Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν σε προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να συζητήσουν τις δράσεις και κινητοποιήσεις τους απέναντι στο νέο μισθολόγιο, τις προοπτικές εργασιακής εφεδρείας και απολύσεων, τα έκτακτα φορολογικά μέτρα.

Η συνισταμένη των τοποθετήσεών τους συνοψίζεται στα παρακάτω σημεία:

• Τα μέτρα του μνημονίου δεν πείθουν κανέναν ούτε για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά ούτε για τις προθέσεις τους. Στόχος τους δεν είναι να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους, αλλά να χτυπηθεί κάθε εργασιακή κατάκτηση των τελευταίων δεκαετιών, να σταματήσει η παροχή δημόσιων αγαθών, να ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος. Στον πόλεμο που μας είπαν ότι βρισκόμαστε, η επίθεση γίνεται στους εργαζόμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους. Γι’ αυτό μας έχουν απέναντί τους.

• Στον αγώνα για εργασία και αξιοπρέπεια δεν χωρούν διαχωρισμοί ανάμεσα σε κατηγορίες εργαζομένων. Στις καλλιεργούμενες αντιθέσεις και διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανάμεσα σε δημοσίου δικαίου, αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου υπαλλήλους, ανάμεσα σε εργαζόμενους με υψηλά και χαμηλά προσόντα, ανάμεσα σε απαραίτητους και πλεονάζοντες, αντιτάσσουμε ένα συλλογικό «εμείς», χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς ατομικισμούς.

• Στο πλαίσιο αυτό, θα επιδιώξουμε την επαφή και τον συντονισμό με άλλους εργαζόμενους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάνοντας την αρχή με τους συλλόγους διοικητικών υπαλλήλων σε άλλα Πανεπιστήμια, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης – Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων στο Ηράκλειο, Σύλλογο ΕΤΕΠ, Ενιαίους Φορείς Διδασκόντων και φοιτητές. Στο ίδιο πνεύμα, κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία με την Πρυτανική Αρχή προς την κατεύθυνση της συνεννόησης για τις αμοιβαίες ανησυχίες μας και της συντονισμένης και από κοινού ανάληψης δράσης.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων, η Συνέλευση αποφάσισε για το άμεσα προσεχές διάστημα τις ακόλουθες δράσεις:

• Την έμπρακτη στήριξη των μελών του Συλλόγου που για τα έκτακτα φοροεισπρακτικά μέτρα θα δηλώσουν «Δεν Πληρώνω το Χαράτσι», μέσω της συλλογής των δηλώσεων και “μπιλιέτων” από ομάδα συναδέλφων και της μαζικής τους κατάθεσης-επιστροφής στη Δ.Ο.Υ. από το Δ.Σ.

• Τη συμβολική κατάληψη από τους διοικητικούς υπαλλήλους της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου –ημέρα πανεργατικής απεργίας– και την συμμετοχή στη συνέχεια στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φορείς της πόλης. Το κάλεσμα για στήριξη της κατάληψης και από τις άλλες συλλογικότητες του Πανεπιστημίου.

• Την συμπαράσταση, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στην υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου μας Μαρίνα Δημητριάδου, που διώκεται δικαστικά για την ρίψη αυγού στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

• Την καταγραφή των παραπάνω υπό μορφή ψηφίσματος που θα επιδοθεί στους πολιτειακούς εκπροσώπους του Νομού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s