Οι υπάλληλοι του Αλαφούζου ξεπέρασαν τη χυδαιότητα…

Το πόσο έχει εξοργίσει την κυβέρνηση και τους συμμάχους της,η καθολική αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νόμο-ταφόπλακα για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο,είναι γνωστό.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι μέχρι που μπορεί να φθάσει η λύσσα των έμμισθων κονδυλοφόρων του συστήματος ενάντια στις 300 και πλέον καταλήψεις που μαζικά,συλλογικά και δημοκρατικά αποφάσισαν οι φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά.

Το παρακάτω κείμενο που δημοσιέυτηκε στην «Καθημερινή»,εξισώνει το συντονιστικό κατάληψης του πανεπιστημίου μας με τα φρουραχεία που έστηνε ο χιτλερικός στρατός στις κατεκτημένες περιοχές.

Το δυσάρεστο για τον κύριο Κασσιμάτη ,που υπογράφει το παρακάτω…πόνημα,είναι ότι στον πανικό του να διαβάλλει και να συκοφαντήσει τον αγώνα των φοιτητών,καταντάει ο ίδιος να θυμίζει κάτι από Γκέμπελς.

Θαυμάστε…
Η Kommandantur του Πανεπιστημίου Κρήτης

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Πληροφορηθείς ότι φοιτητές είχαν καταλάβει την είσοδο του πανεπιστημίου και ρωτούσαν τους εισερχομένους ποιοι είναι και πού πάνε, ο Αλέξης Πολίτης, καθηγητής στον τομέα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, δεν έκανε τις προγραμματισμένες για προχθές εξετάσεις των φοιτητών. Αξιοπρεπής ων, θεώρησε εξευτελιστικό να υποστεί παρόμοια ανάκριση από τα όργανα της «Kommandantur» και τις ανέβαλε.

Ομως, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την εκπρόσωπο των καταληψιών. Το τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ τους ο καθηγητής το εκθέτει σε ανοιχτή επιστολή του προς όλα τα μέλη του Τμήματος Φιλολογίας, διδάσκοντες, φοιτητές και διοικητικούς. Η μαχητική Obersturmfuehrerin των καταληψιών γνωστοποίησε στον καθηγητή ότι «θα επιτρέψουν να γίνουν εξετάσεις για όσους συναδέλφους τους είναι επί πτυχίω. Της απάντησα, σε οργισμένο ύφος, ότι δεν γνωρίζω με ποια εξουσία αποφασίζει ποιοι θα δώσουν και ποιοι όχι, ότι από τη στιγμή που έξω από κάθε είδους νομιμότητα κάποιοι αποφάσισαν να στερήσουν στους συναδέλφους τους τη δυνατότητα να εξεταστούν, είχε χάσει κάθε δικαίωμα να επικοινωνήσει μαζί μου. Διαταγές και παροτρύνσεις από πρόσωπα που παραβιάζουν τους θεσμούς και κάθε αίσθημα δικαίου δεν μπορώ να δεχθώ».

Αντιλαμβάνεται κανείς, λοιπόν, ότι η κατάσταση με τις καταλήψεις θυμίζει αεροπειρατές που κρατούν ομήρους και οι οποίοι –εν τη μεγαθυμία τους– αποφασίζουν λ.χ. να απελευθερώσουν εγκύους και γέροντες. Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα και, ασφαλώς, η Πολιτεία οφείλει να μην υποχωρήσει ούτε σπιθαμή μπροστά στον ιταμό εκβιασμό των φοιτητοπατέρων. Δεν οφείλει όμως να κάνει και κάτι για την απελευθέρωση των δυστυχισμένων ομήρων; Επιτέλους, ας τολμήσει κάποτε η Πολιτεία να υπερασπισθεί τους πραγματικά αδύναμους, αντί να περιμένει απλώς πότε θα βαρεθούν οι βάρβαροι και θα αποσυρθούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s