Αλληλεγγύη στον αγώνα του αγγλικού φοιτητικού κινήματος

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στους δρόμους του Λονδίνου βγήκαν 50.000 φοιτητές διαμαρτυρόμενοι  για τον τριπλασιασμό των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια.Κατα τη διάρκεια της πορείας φοιτητές μαζί με καθηγητές κατάφεραν να εισέλθουν στο Millbank Tower, την έδρα του Κυβερνώντος κόμματος.

Οι φοιτητές αυτή τη στιγμή συνεχίζουν την κατάληψη του κτιρίου έχοντας ανέβει στην ταράτσα του μετα βρετανικά Μ.Α.Τ. να βρίσκονται απο κάτω.

Οι φοιτητές που προχώρησαν στην κατάληψη του Millbank Tower  έστειλαν μέσω της Guardian το εξής μύνημα : «Στεκόμαστε ενάντια στις περικοπές, δείχνοντας αλληλεγγύη προς τους φτωχούς, τους ηλικιωμένους που έχουν πληγεί.Είμαστε κατά όλων των περικοπών και της εμπορευματικοποίησης της εκπαίδευσης.Θέλουμε να δείξουμε την αντίθεσή μας προς το σύστημα των Tories  που επιτίθεται στους φτωχούς και βοηθά τους πλούσιους.Αυτή είναι μόνο η αρχή.»

Σήμερα, τα δίδακτρα για τους ευρωπαίους και βρετανούς φοιτητές στα Πανεπιστήμια της Βρετανίας δεν ξεπερνούν τις 3.290 στερλίνες (3.777 ευρώ) ανά φοιτητή και κατ’ έτος.

Η κυβέρνηση του Κάμερον σχεδιάζει να επιτρέψει στα Πανεπιστήμια να αυξήσουν τα δίδακτρα  μέχρι τις 6.000 στερλίνες, φτάνοντας σε ορισμένες «ειδικές περιπτώσεις», τις 9.000 στερλίνες.

βίντεο από την εισβολή στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

πηγή:alfavita

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s