Το Πανεπιστήμιο του ΔΝΤ είναι εδώ! Σύνοδος Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο

 

Στις 23-24 Οκτώβρη θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο η 65η σύνοδος πρυτάνεων. Η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα ανακοινώσει το προσχέδιο του νέου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το σχέδιο δηλαδή της διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Η ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου μέσω της επιβολής διδάκτρων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, η αντικατάσταση των οργάνων διοίκησης και συνδιοίκησης με τα συμβούλια διοίκησης στα οποία θα συμμετέχουν επιχειρηματίες και μάνατζερ, καθώς τα πανεπιστήμια θα πρέπει να αναζητήσουν πόρους για τη λειτουργία τους, ο αποκλεισμός φοιτητών μέσω της εντατικοποίησης, η εισαγωγή σε σχολές και όχι σε τμήματα, πράγμα που οδηγεί σε διασπασμένο πτυχίο, σε μια ατέρμονη προσπάθεια συγκέντρωσης των απαραίτητων πιστωτικών μονάδων, είναι μερικά μόνο από τους βασικούς άξονες της δημιουργίας του  νέου Πανεπιστημίου. Το πανεπιστήμιο δηλαδή της αγοράς, του μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ, ένα πανεπιστήμιο για τους λίγους και εκλεκτούς που θα προετοιμάζει τους νέους εργαζόμενους της επισφάλειας, της ελαστικοποίησης και της εργασιακής τρομοκρατίας.

 

Το κίνημα κατά της αναθεώρησης του Άρθρου 16  μας έδειξε πως ο συλλογικός και μαζικός αγώνας, οι Γενικές Συνελεύσεις και  η συγκρότηση πανεκπαιδευτικού  μετώπου μπορεί να οδηγήσουν σε νίκες.

 

Οργανώνουμε αντισύνοδο στο Πανεπιστήμιο Γάλλου 22-23 Οκτώβρη, διαδηλώνουμε στο χώρο που θα διεξαχθεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων την Κυριακή 24 Οκτώβρη.

Με τους αγώνες μας απαντάμε στην διάλυση του δημοσίου Πανεπιστημίου, αντιστεκόμαστε σε ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ.

 

AΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s