Παρέμβαση της ΑΡΕΝ Ρεθύμνου στις εγγραφές πρωτοετών του ΠΤΔΕ

Μετά το μικρόκοσμο του λυκείου ήρθες στην κοινότητα του πανεπιστημίου, όπου έχεις την ελευθερία να επιλέξεις το δικό σου τρόπο ζωής και να διαμορφώσεις συνείδηση. Μετά την ανυπόφορή ψυχολογική και οικονομική πίεση εσένα και των γονιών σου επιτέλους τα κατάφερες!

Αυτή τη στιγμή όμως η δημόσια παιδεία και το πανεπιστήμιο λόγω του μνημονίου συνεργασίας της κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την ΕΕ δέχονται μια τεράστια επίθεση. Η κυβέρνηση προχωράει σε ένα νέο νομο -πλαίσιο και παραδίδει τα πανεπιστήμια στις επιχειρήσεις. Προωθεί την είσοδο μάνατζερ για να επιβάλλει την εφαρμογή της αξιολόγησης και προχωράει στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κολλεγίων.

Λόγω των παραπάνω το τμήμα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα οποία δε συμβαδίζουν με την εικόνα του πανεπιστημίου που έχεις ονειρευτεί.

Συγκεκριμένα:

  • Υπό τις επιταγές του μνημονίου η ήδη χαμηλή χρηματοδότηση του τμήματός μας έχει μειωθεί σε εξωφρενικό βαθμό με κυριότερο αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη επαρκούς εκπαιδευτικού προσωπικού. Αλλά η υποχρηματοδότηση έχει σαν συνέπεια ακόμη και τα έξοδα της πρακτικής  άσκησης να τα χρεώνονται οι φοιτητές!
  • Με την απόφαση της Διαμαντοπούλου να απομακρυνθούν οι αποσπασμένοι δάσκαλοι, τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του τμήματος (πρακτική  άσκηση).
  • Όσον αφορά στα συγγράμματα αυτά γίνονται πλέον προσωπική υπόθεση του φοιτητή αφού δικαιούται δωρεάν μόνο ένα σύγγραμμα από λίστα το οποίο όμως δεν καλύπτει όλη την ύλη. Αποτέλεσμα?  Να πληρώνει ο ίδιος τα επιπλέον συγγράμματα!
  • Με αφορμή τη διάρρηξη γραφείου καθηγητή του τμήματος κάμερες παρακολούθησης θα τοποθετηθούν στους χώρους του παιδαγωγικού. Αυτό οδηγεί σε κατάργηση της ελευθερίας του φοιτητή και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.
  • Η τιμή στο φαγητό της λέσχης για όσους δεν έχουν κάρτα σίτισης ανέβηκε μέσα σε ένα χρόνο  από 0,70 ευρώ σε 2,70. Σύντομα θα ανέβει και η τιμή του λεωφορείου (όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο).

Προφανώς αυτό δεν είναι το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο που σκεφτόσουν. Είναι το πανεπιστήμιο του ΔΝΤ!

Διεκδικούμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Κάλυψη εξόδων της πρακτικής άσκησης-δωρεάν συγγράμματα
  • Όχι στην ηλεκτρονική παρακολούθηση –όχι στην παραβίαση του ασύλου
  • Δωρεάν μεταφορά και δωρεάν σίτιση για όλους

Όχι στα μέτρα κυβέρνησης –ΔΝΤ-ΕΕ!

Υπάρχει όμως λύση και αυτή βρίσκεται στους αγώνες. Με την ενωτική και ριζοσπαστική αριστερά, απέναντι σε αυτούς που στηρίζουν τέτοιες πολιτικές εμείς επιλέγουμε να διεκδικούμε τις ανάγκες μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s