23.400 ευρώ για ένα…τραπέζι !!!

Άλλο ένα περιστατικό που αποδεικνύει το απίστευτο θράσος των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Κρήτης…Την ώρα που το φωτοτυπικό κέντρο πασχίζει να βρεί πόρους να λειτουργήσει και η λέσχη βρίσκεται στην αγκαλιά του ιδιώτη,με μαγικό τρόπο ο πανούργος πρύτανης καταφέρνει να βρεί 45.000 ευρώ για να…αγοράσει έπιπλα για την Σύγκλητο και το Πρυτανικό Συμβούλιο!

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ε.Τ.Ε.Π του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙ∆ΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.Π ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο 15/9/2010

Προς: Μέλη Πανεπιστηµιακής κοινότητας

Ανακοίνωση

Με έκπληξη πληροφορούµαστε τη διακήρυξη  μειοδοτικού διαγωνισµού για την προµήθεια και εγκατάσταση επίπλων στη νέα αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Συγκλήτου και Πρυτανικού Συµβουλίου. Στη διακήρυξη που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο εµφανίζεται προυπολογιζόµενη δαπάνη ύψους 44.900 euro.

Από τη δαπάνη αυτή ποσό 11.280 euro κατανέµονται σε καθίσµατα, 9.620 σε καθίσµατα µε γραφίδα, 600 euro σε κάθισµα εργασίας και 23.400 euro για τραπέζι συνεδριάσεων (!!!!)

Σε µια εποχή όπου οι εργαζόµενοι καλούµαστε να πληρώσουµε  το τίμημα της γενικότερης πολιτικής και οικονοµικής χρεοκοπίας και κακοδιαχείρισης  της χώρας, η εν λόγω διακήρυξη του Πανεπιστηµίου Κρήτης φαντάζει εξωπραγµατική και προκλητική .

Ας µην ξεχνάµε ότι για τη µετακόµιση της Πρυτανείας στις Βούτες πριν από 1 µισυ περίπου χρόνο δαπανήθηκε ένα αξιοσηµείωτο ποσό για αγορά επίπλων και διαµόρφωση γραφείων και συνεδριάσεων του Πρυτανικού Συµβουλίου.

Με δεδοµένο ότι :

α) ο µεγαλύτερος αριθµός των συνεδριάσεων της Συγκλήτου γίνονται στο Ρέθυµνο (είναι χαρακτηριστικό ότι µόνο µία συνεδρίαση πέρυσι έγινε στο Ηράκλειο)

β) στα κτίρια της Κνωσού παραµένει επαρκώς εξοπλισµένη και λειτουργική η αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου, για την προοπτική αξιοποίησης της οποίας θα πρέπει να μεριμνήσει  η ∆ιοίκηση είναι εύλογη η απορία µας για την έλλειψη μακροπρόθεσµου σχεδιασµού του Ιδρύματος όσον αφορά τη μετακίνηση και εγκατάσταση των δραστηριοτήτων του Ηρακλείου στην Πανεπιστηµιούπολη των Βουτών.

Με πλήρη επίγνωση της κρίσης στη δίνη της οποίας όλοι οι εργαζόµενοι  έχουµε εµπλακεί , θεωρούµε ότι η ∆ιοίκηση οφείλει να εναρµονίσει πλέον την πολιτική της στις πραγµατικές , πιεστικές και διαρκείς ανάγκες του Πανεπιστηµίου ιδιαίτερα σε θέµατα  φοιτητικής μέριμνας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s