ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Μετά από διαγωνισμό, η φοιτητική λέσχη του Ρεθύμνου ξαναδόθηκε στην εταιρεία «Γευσήνους» για τα επόμενα 3 χρόνια, με δικαίωμα λειτουργίας και στην πόλη. Έτσι, όχι μόνο το δικαίωμα σίτισης των φοιτητών το αναλαμβάνει ξανά μία ιδιωτική εταιρία και όχι ,ως όφειλε,το πανεπιστήμιο, αλλά επιπλέον επιχειρεί να πλουτίσει σε βάρος των φοιτητών. Η τιμή της μερίδας αυξήθηκε-εν μέσω οικονομικής κρίσης- από 0,70λ σε 2,70ε, δηλαδή κατά 350%!

Συν τοις άλλοις,πλέον ισχύει απαγόρευση σίτισης στη λέσχη αν δεν είναι φοιτητής ή καθηγητής του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, γεγονός που λειτουργεί εις βάρος όλων των διοικητικών υπαλλήλων που τρώγανε στη λέσχη αλλά και κάθε εργαζόμενου ή φοιτητή άλλου Πανεπιστημίου, που δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει περισσότερα χρήματα για να φάει. Η ΑΡιστερή ΕΝότητα Ρεθύμνου ,τη Δευτέρα 6/9 παρενέβη στη λέσχη,ανοίγωντας τα ταμεία ώστε οι φοιτητές να περνάνε χωρίς να πληρώνουν καθόλου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπάρχουσα κατάσταση.

Η ιδιωτική εταιρία,όμως μετά από εντολή του αντιπρύτανη Φιλαλήθη,ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του πρυτανικού συμβουλίου ενέκριναν την κατάπτυστη σύμβαση που προβλέπει την αύξηση,έκλεισε τη λέσχη εκβιαστικά καθώς δεν υπήρχε άλλως τρόπος για να αντιμετωπίσει τους φοιτητές που αρνούνταν να πληρώσουν.
Χθές, πραγματοποιήθηκε νέα, μαζικότερη παρέμβαση με τον ίδιο τρόπο. Η απάντηση ήταν η ίδια. Σταμάτησαν όλες οι διαδικασίες. Η ΑΡΕΝ και οι φοιτητές που συμμετείχαν στη δράση απάντησαν στον εκβιασμό της εταιρείας αναλαμβάνοντας τη διαχείριση της Λέσχης!

Κανένας δε θα πλουτίσει εις βάρος των φοιτητών. Ο αγώνας μόλις άρχισε..

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s