Κείμενο ΑΡΕΝ Φιλοσοφικής

Την Τετάρτη 26/5, πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Γενική Συνέλευση τμήματος, στην οποία τέθηκε προς συζήτηση και ψηφίστηκε το θέμα της εισαγωγής πλαφόν σε όλα τα μαθήματα του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αυτό το μέτρο ισχύει εδώ και ένα χρόνο για όλα ΝΕΦΦ στη φιλολογία, κάτι που κάθε άλλο παρά έχει διευκολύνει την κατάσταση που επικρατεί στα τμήματα λόγω της έλλειψης καθηγητών. Όπου πλαφόν, σημαίνει όριο 300 φοιτητών για κάθε προσφερόμενο μάθημα. Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα από το Ι-Α έχουν το δικαίωμα να τα δηλώσουν όλοι οι φοιτητές/τριες της Φιλοσοφικής, οπότε κάποια από αυτά είναι λογικό να ξεπερνάνε τον αριθμό τον 400-500 φοιτητών.

Το πρόβλημα της υπερσυσσώρευσης φοιτητών στα μαθήματα, έγκειται στο γεγονός έλλειψης μόνιμου διδακτικού προσωπικού και σίγουρα το να μένουν οι φοιτητές/τριες εκτός κάποιου μαθήματος λόγο του ορίου, δεν αποτελεί λύση και ρίχνει τα βάρη στο φοιτητή.
Αυτή όμως η τόσο αντιδραστική απόφαση, θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν εντός της διαδικασίας βρίσκονταν όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των φοιτητών και πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ και της Π.Κ.Σ.

Οι συνάδελφοι των δύο αυτών παρατάξεων μετά το πέρας των εκλογών δεν θεώρησαν πολύ σημαντικό προφανώς να παρευρεθούν σε μία διαδικασία η οποία αυτό που έκανε είναι να προσπαθήσει να δώσει λύση στην υποχρηματοδότηση του τμήματος μέσω του αποκλεισμού των φοιτητών/τριων από τα μαθήματα, έτσι το μέτρο αυτό πέρασε με μόλις μία παραπάνω ψήφο υπέρ.

Από τη διαδικασία προφανώς απείχε και η ΔΑΠ, αφού ο μόνος της στόχος για το Ι-Α είναι απλά να βγει πρώτη δύναμη! Η απουσία της βέβαια ίσως στην προκειμένη περίπτωση να ήταν και θετική, αφού και να παρευρισκόταν θα ψήφιζε υπέρ της ρύθμισης, όπως συνηθίζει να κάνει με οτιδήποτε αντιδραστικό.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ Γ.Σ.Τ. ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s