ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ…

ANAKOIΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΝ ΠΑΤΡΑΣ

Με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και την κατάληψη του Παραρτήματος, η ΠΑΣΠ και η νεολαία ΠΑΣΟΚ έδειξε το πραγματικό  πρόσωπο της νέας κυβερνητικής παράταξης για το πώς αντιλαμβάνεται την επικαιροποίηση των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΠΑΣΠ επέλεξε να επιτεθεί σε μέλη της Αριστερής Ενότητας και του συλλόγου Αρχιτεκτονικής , επιδιώκοντας να οικειοποιηθεί το χώρο ο οποίος ανήκε στο σύλλογο. Με πρακτικές χουλιγκανισμού και τραμπουκισμού εμφανίστηκε στο Παράρτημα σαν συμμορία, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας με καδρόνια και στρατιωτικό βήμα,  κάνοντας πράξη το δόγμα Χρυσοχοϊδη για μηδενική ανοχή και «προστασία του πολίτη», απέναντι σε όποιον μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην εφαρμογή της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Κατέρρευσε πλήρως το «αριστερό» προσωπείο που προσπαθεί να εμφανίσει μέσα στις σχολές όταν χρησιμοποιεί απροκάλυπτα τους φοιτητικούς συλλόγους για την χωροταξική της επιβολή.

Η επίθεση με καδρόνια περιλαμβανόταν στην απόφαση των 8 συλλόγων ή ήταν μια ακόμα λαμπρή πρωτοβουλία της ΠΑΣΠ;

Είναι τυχαίο που ειδικά φέτος, μετά την αλλαγή κυβέρνησης θυμήθηκε να κάνει τόσο μαζική κινητοποίηση για να «επικαιροποιήσει» τα μηνύματα του Νοέμβρη;

Παρότι προσπαθεί να πλασαριστεί μέσα στις σχολές σαν την «υπεύθυνη» δύναμη που θα διαπραγματευτεί τα αιτήματα των φοιτητών με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική της αλαζονεία που πηγάζει από την άνοδο του πολιτικού της φορέα στην εξουσία. Ουσιαστικά προλειαίνει το έδαφος για την προώθηση του αντιλαϊκού-αντινεολαιίστικου νεοφιλελεύθερου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα μόνο δείγματα γραφής είναι το πέταμα στο δρόμο 25.000 εργαζομένων στα stage, η αστυνομοκρατία και οι προληπτικές συλλήψεις και προσαγωγές στα Εξάρχεια και το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά στην κινέζικη COSCO.

Ως Αριστερή Ενότητα θεωρούμε ότι η φοιτητική αριστερά πρέπει να αποκαλύψει τον αποπροσανατολιστικό ρόλο της ΠΑΣΠ μέσα στις σχολές, θέτοντας μια κατεύθυνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων της νεολαίας κόντρα στην κυβερνητική πολιτική. Μια κατεύθυνση πραγματικής επικαιροποίησης των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου μέσα από την ενωτική δράση της αριστεράς, ώστε να απομονώσει πολιτικά τέτοιες πρακτικές χουλιγκανισμού από την κυβερνητική παράταξη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s