ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΡΕΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ 11ης Νοεμβρη

Σε ένα πανεπιστήμιο που έχει μπει στο στόχαστρο τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ,με στόχο να πάψει να λειτουργεί ως πεδίο ελεύθερης διακίνησης ιδεών αλλά να υποταχθεί στις ανάγκες της αγοράς και να λειτουργεί με όρους επιχείρησης,οι φοιτητές έχουν ακόμα τον τρόπο να συζητούν, να αποφασίζουν και να δρουν συλλογικά με τον πλέον αμεσοδημοκρατικό τρόπο.
Η σημερινή Γενική Συνέλευση όλων των σχολών έρχεται σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη τόσο για το Πανεπιστήμιο Κρήτης,όσο και για τον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης μιας και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις διακυρήξεις,στην πράξη αποδεικνύεται μια φθηνή απομίμηση της ΝΔ και συνεχίζει την πολιτική που έφερε τη σύγκρουση στο χώρο της παιδείας τα τελευταία 3 χρόνια.
Πέρα από το χώρο της εκπαίδευσης το ΠΑΣΟΚ έρχεται να αποδείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως δεν προτίθεται να αλλάξει πολλά πράγματα από το κυβερνητικό έργο της ΝΔ. Ήδη τα δείγματα γραφής είναι αρκετά: ενίσχυση της καταστολής, ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά και βέβαια η πρόθεση να αναγνωριστούν τα ιδιωτικά κολλέγια όπως επιβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου,καμία μέριμνα για την ανασφάλιστη εργασία.

Άσυλο:

Το πανεπιστημιακό άσυλο δέχθηκε σφοδρή επίθεση τα τελευταία χρόνια, από την περίοδο του κινήματος  κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 μέχρι την εξέγερση του Δεκέμβρη. Η κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της νεολαίας  έβλεπε στο θεσμό του ασύλου την αιτία για τις οποιεσδήποτε καταστροφές, φτάνοντας σε σημείο να χαρακτηρίσει το πανεπιστημιακό άσυλό,άντρο τρομοκρατών. Ιδίως μετά τον Δεκέμβρη, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ προσπαθούσαν να μας πείσουν πως τίθεται ζήτημα ασφάλειας της χώρας και ως μόνη λύση προβιβάζεται η περιστολή ελευθεριών και δικαιωμάτων, με πρώτο στόχο το Πανεπιστημιακό άσυλο.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός προβλέπει τη ρητά τον περιορισμό καθώς και την ,κατά βούληση της πρυτανείας, άρση του ασύλου.
Η κατάργηση του ασύλου σημαίνει αυτόματα κατάργηση του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και έκφρασης, φίμωση εκείνων των φωνών που αντιδρούν σε καθετί στρέφεται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο, εκείνων που τόσο καρό παλεύουν για τη διατήρηση του ελεύθερου και δημοκρατικού πανεπιστημίου. Η κατάργηση του ασύλου στρέφεται ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και σε όποιον επιλέγει το δρόμο της  αμφισβήτησης και του αγώνα.
Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα κόμματα τους, οι δυνάμεις του δικομματισμού στα πανεπιστήμια ΠΑΣΠ και ΔΑΠ κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να θέσουν υπό αμφισβήτηση το άσυλο. Μέλη της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ είναι εκείνοι οι οποίοι με μπράβους από τη μία, τραμπουκισμούς και γηπεδική συμπεριφορά από την άλλη εκφυλίζουν  γενικές συνελεύσεις, μετατρέπουν τον πανεπιστημιακό χώρο σε πεδίο μάχης δρώντας ως κοινοί χούλιγκαν ώστε να δείξουν ¨ποιος κάνει κουμάντο¨ όπως έγινε πρόσφατα στην ΑΣΟΕΕ, καθώς και σε πολλά άλλα ιδρύματα που οι δυνάμεις του δικομματισμού θεωρούν τσιφλίκια τους. Αυτές οι συμπεριφορές ερμηνεύουν συγκεκριμένες πολιτικές αφού δίνουν πάτημα στον δικομματισμό και στα ΜΜΕ  να επαναφέρουν το ζήτημα της κατάργησης του ασύλου ώστε να ¨σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα¨.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει τίποτα άλλο πέρα από τη δυνατότητα που θα έχουν οι δυνάμεις καταστολής να μπουν στο χώρο του πανεπιστημίου και να ¨επαναφέρουν την τάξη¨. Με λίγα λόγια, δακρυγόνα, χημικά και προσαγωγές θα μπορούν να πραγματοποιούνται μέσα στο πανεπιστήμιο. Αυτή είναι η άλλη διάσταση της κατάργησης του ασύλου.
Στο πανεπιστήμιο Κρήτης η Πρυτανεία του Γ.Παλλήκαρη ,ως πρωτοπορία της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών εντολών του υπουργείου παιδείας, εδώ και 1.5 χρόνο έχει άρει το άσυλο στο ίδρυμα της Κνωσού στο Ηράκλειο καθώς όπως υποστήριξε ο αντιπρύτανης κ. Παπαματθαιάκης στην τελευταία Σύγκλητο «έτσι θα παταχθεί η εγκληματικότητα και το πρόβλημα των ναρκωτικών». Έτσι τον τελευταίο 1.5 χρόνο το πανεπιστήμιο της Κνωσού έχει έλεγχο στην είσοδο και περιπολίες της αστυνομίας την οποία η ίδια η φοιτητική κοινότητα απομάκρυνε από το χώρο.
Στο πανεπιστήμιο Ρεθύμνου με επιστολή του αντιπρύτανη κ. Κιτσόπουλου κοινοποιούταν πως το άσυλο έχει αρθεί προληπτικά γα τις 17/10 και τις 24/10 με αφορμή ένα party που θα πραγματοποιούταν στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου(καθώς-σύμφωνα πάντα με την επιστολή του αντιπρύτανη-το party αυτό θα οδηγούσε σε καταστροφές στον χώρο του πανεπιστημίου. Έτσι η εικόνα που υπήρχε στις 17/10 ήταν ένα κλειστό πανεπιστήμιο με κατεβασμένες μπάρες, όχημα της ασφάλειας μπροστά από την είσοδο, έλεγχο όσων έμπαιναν και έβγαιναν καθώς και απαγόρευση εισόδου στα οχήματα. Στις 24/10 κάτω από το φόβο μαζικής αντίδρασης των φοιτητών, η πρυτανεία προχώρησε σε ακύρωση της αρχικής της απόφασης και το άσυλο διατηρήθηκε.

ΦΥΛΑΞΗ:

Ένα σημαντικό ζήτημα που έχει αναδειχθεί τον τελευταίο χρόνο στο πανεπιστήμιο Κρήτης είναι αυτό της φύλαξης. Το μέχρι πρότινος καθεστώς ήταν δημόσιοι φύλακες με σύμβαση με τυπικά καθήκοντα επιτήρησης του χώρου του πανεπιστημίου.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με τη λήξη των ισχυουσών συμβάσεων.
Η δημόσια θέση  της πρυτανείας είναι η πρόσληψη ιδιωτικών φυλάκων security  μέχρι την πρόσληψη δημοσίων φυλάκων μέσω ΑΣΕΠ. Στεκόμαστε απέναντι στην πρυτανεία της διαπλοκής και τον κ. Παλλήκαρη, ο οποίος επανειλημμένα στις συνεδριάσεις των συγκλήτων θέτει ως θέμα την πρόσληψη ιδιωτικών security, και δε μπορεί να παραλειφθεί το γεγονός πως στο κτήριο της Κνωσσού έχουν τοποθετηθεί κάμερες και συστήματα ασφαλείας από ιδιωτική εταιρία, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο και για την σταδιακή φυσική παρουσία ιδιωτικών φυλάκων.
Η ΑΡΕΝ για το ζήτημα αυτό της φύλαξης ζητά την άμεση πρόσληψη δημοσίων, μόνιμων φυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, με τα τυπικά καθήκοντα επίβλεψης των χώρων τα οποία υφίστανται και σήμερα. Επιπλέον ζητάμε να γίνουν τόσες προσλήψεις όσες χρειάζονται ώστε να διασφαλιστεί 8ωρη εργασία με ανθρώπινες συνθήκες εν αντιθέσει με τις σημερινές συνθήκες εργασίας(έλλειψη ωραρίου,απλήρωτες  υπερωρίες)

ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:
Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ παρά την ήττα που υπέστη από το φοιτητικό κίνημα στην προσπάθεια της να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του συντάγματος ,το οποίο απαγορεύει την ίδρυση μη κρατικών-ιδιωτικών πανεπιστημίων, επιχείρησε και κατάφερε την ύστατη στιγμή να προχωρήσει στην αντισυνταγματική αναγνώριση 33 ιδιωτικών κολλεγίων και 7 παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι όροι λειτουργίας και αναγνώρισης των κολλεγίων αυτών είναι εξευτελιστικοί. Μια αίθουσα και 1000 ευρώ ως εγγύηση  αρκούν για την αδειοδότηση ενός ΚΕΣ. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα κολλέγια αυτά πρόκειται για κακές απομιμήσεις ξένων πανεπιστήμιων στην καλύτερη των περιπτώσεων ή απλά για ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες με την ανοχή της κυβέρνησης λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος δημιουργώντας σκληρά εξειδικευμένους εργαζόμενους καθώς όπως καταλαβαίνουμε το γνωστικό αντικείμενο που παρέχεται  είναι περιορισμένο και το επίπεδο σπουδών και παρεχόμενης γνώσης  χαμηλό ή έστω αμφίβολο. Τα ΚΕΣ στην ουσία πουλάνε έναν τίτλο σπουδών,2ετούς ή 3ετούς φοίτησης, ετοιμάζοντας έτσι εργαζόμενους ιδανικούς για της ορέξεις της αγοράς και των πολυεθνικών,μονομερώς απασχολούμενους,χωρίς δικαιώματα, σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.
Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενώ προεκλογικά δεσμευόταν για την κατάργηση των ιδιωτικών κολλεγίων, ήδη από τις πρώτες μέρες της, η υπουργός παιδείας Α. Διαμαντοπούλου δε μίλησε για κατάργηση άλλα για επαναδιαπραγμάτευση των όρων αναγνώρισης και λειτουργίας τους. Δεν πέρασαν παρά  λίγες μέρες και η υπουργός δήλωσε ευθέως πως τα ΚΕΣ τα οποία βρίσκονται σε λίστα αναμονής(περίπου 150)πρέπει να αναγνωριστούν «as soon as possible»…
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστή στις επιταγές του κεφαλαίου και των κυρίαρχων κύκλων της  Ε.Ε φαίνεται πως θα διατηρήσει με την ίδια ένταση την επίθεση ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο συνεχίζοντας  το έργο της προκατόχου της.

Το φοιτητικό κίνημα κατά του άρθρου 16 έδειξε ξεκάθαρα τον δρόμο:Τα παράνομα ιδιωτικά κολλέγια δεν θα αναγνωριστούν!

Με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΚΕΣ προωθείται η υποβάθμιση των πτυχίων των ΑΕΙ, αφού ισοτιμούνται  με τους τίτλους σπουδών των ΚΕΣ. Επιπλέον θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης για τα δημόσια πανεπιστήμια από τη στιγμή που η αναγνώριση των κολλεγίων αυτών θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ανταγωνισμού μεταξύ ΚΕΣ και ΑΕΙ. Αυτό θα συμβεί επειδή τα ΑΕΙ θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στα προγράμματα σπουδών που θα εκπονούν τα ΚΕΣ ώστε να παράγουν εξίσου ανταγωνιστικούς, ελαστικούς εργαζόμενους. Με δεδομένη την υποχρηματοδότηση οι συνέπειες για το δημόσιο πανεπιστήμιο θα είναι ανεπανόρθωτες καθώς πολλά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα υπολειτουργήσουν και περισσότερα ακόμα θα οδηγηθούν στο κλείσιμο.
Η παράταξη της ΠΑΣΠ παρόλο που  στα περισσότερα ΑΕΙ τάσσεται κατά των ΚΕΣ, στην ουσία εμφανίζεται ως απολογητής της κυβέρνησης σε Δ.Σ και σε Γενικές Συνελεύσεις υποστηρίζοντας πως η κ.Διαμαντοπούλου θα κλείσει τα ψευτοκολλέγια εφόσον έχει δεσμευτεί, ενώ ταυτόχρονα η ίδια προχωράει τις διαδικασίες αναγνώρισης τους. Η «αγωνιστική» παράταξη τη ΠΑΣΠ έχει συνηθίσει τους φοιτητές σε πολιτικές κωλοτούμπες και το ίδιο αναμένεται να κάνει και τώρα όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρήσει και με τη βούλα στην αναγνώριση των υπόλοιπων ΚΕΣ.
Η ΔΑΠ εδώ και πολύ καιρό κρατάει την ίδια αντιδραστική θέση, τασσόμενη με την αναγνώριση των ΚΕΣ στο όνομα του διεθνούς κύρους της χώρας και της αναβάθμισης(!) των δημοσίων πανεπιστημίων τα οποία θα λειτουργούν αρμονικά με τα ιδιωτικά.Προφανώς οι συνάδελφοι της ΔΑΠ ξεχνούν ή παρακάμπτουν το γεγονός πως στην Ελλάδα ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και η μεγάλη πλειοψηφία εργαζομένων είναι σε καθεστώς επισφάλειας με μισθό 400 ευρώ.Για ποιο διεθνές κύρος μιλάει λοιπόν η ΔΑΠ;

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ:

Με βάση το νέο νόμο-πλαίσιο οι φοιτητές δικαιούνται συγγράμματα μόνο για όσα μαθήματα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου, ενώ ακόμη και αν αλλάξει το σύγγραμμα σε κάποιο μάθημα δεν δικαιούνται να το πάρουν. Αυτό οδηγεί σε περικοπή πάρα πολλών συγγραμμάτων ,ιδιαίτερα σε σχολές που οι δηλώσεις μαθημάτων υπερβαίνουν πολλές φορές ακόμη και κατά το ήμισυ αυτόν τον αριθμό μαθημάτων ενώ προϋποθέτει ότι ο πρωτοετής φοιτητής θα κάνει λεπτομερειακό, ακριβή και μακροχρόνιο σχεδιασμό χωρίς να έχει εικόνα των μαθημάτων.Σε περίπτωση που το σύγγραμμα σε κάποιο μάθημα αλλάξει, οι φοιτητές μεγαλύτερων ετών που το έχουν δηλώσει και στο παρελθόν δε δικαιούνται να πάρουν το νέο.
Επιπλέον σε τμήματα όπως το Ιστορικό, που τα βιβλία είναι ζωτικής σημασίας για τον φοιτητή, έχει γίνει πλέον θεσμός να μην διανέμονται συγγράμματα,πράγμα που οδηγεί εξαναγκαστικά στην φωτοτύπηση βιβλίων και σημειώσεων δίνοντας στον …Κλαψινάκη νομιμοποίηση να εκμεταλλεύεται την κατάσταση αφού πληρώνουμε τις φωτοτυπίες, καθώς επίσης πουλάει τις σημειώσεις, πράγματα τα οποία στο δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο οφείλεται να παρέχονται χωρίς κανέναν διαμεσολαβητή.

Για την ΕΦΕΕ:

Η ΕΦΕΕ (Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδας) ιδρύθηκε το 1963 με σκοπό να υπάρχει ένα όργανο το οποίο θα εκφράζει όλους τους. Από τις εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους (εκτός από την περίοδο της δικτατορίας) προέκυπταν οι αντιπρόσωποι για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο, στο οποίο συζητούνταν τα ζητήματα των φοιτητών και στο τέλος κάθε συνεδρίου εκλεγόταν το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ. Η ΕΦΕΕ έπαιζε από τότε κομβικό ρόλο στην πολιτική ζωή παρεμβαίνοντας για να προβάλλει τα φοιτητικά αιτήματα και με θεσμικό ρόλο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Τη δεκαετία του ’90 με κύρια ευθύνη των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ,που ελέγχουν τους περισσότερους συλλόγους,η ΕΦΕΕ εκφυλίστηκε και εν τέλει,διαλύθηκε.
Φέτος έγινε η πιο ουσιαστική απόπειρα ανασύστασης της ΕΦΕΕ και διεξαγωγής του Πανσπουδαστικού συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της τεχνικής γραμματείας(του οργάνου που ορίζει τα ζητήματα της διεξαγωγής του συνεδρίου) ΠΑΣΠ και ΔΑΠ με το σιγοντάρισμα των ΕΑΑΚ εκφύλισαν τη διαδικασία καθώς έθεταν συνεχώς κωλύματα και διαφωνίες για την αναγνώριση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν μας κάνει αίσθηση από τη στιγμή που οι παρατάξεις του δικομματισμού έχουν αναγάγει τις σχολές σε φέουδα τους όπως έχει κάνει η ΔΑΠ στο ΠΑΜΑΚ και στο ΠΑΠΕΙ όπου οι εκλογές γίνονται σε κλίμα βίας και νοθείας άλλα και η ΠΑΣΠ στην ΑΣΟΕΕ όπου γίνεται το παγκοσμίως πρωτότυπο να πραγματοποιούνται εκλογές δίχως παραβάν και λευκό!
Παρά τις διαφωνίες οι παρατάξεις ,εκτός των ΕΑΑΚ, συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο ως τελευταία ευκαιρία να διεξαχθεί το πανσπουδαστικό συνέδριο. Η ΠΑΣΠ έβαλε ταφόπλακα στην έσχατη προσπάθεια για τη διενεργεια του συνεδρίου αφού πρότεινε πλήρως δημοκρατικά,σε σχολές που είναι πρώτη,να μην εγκριθούν οι σύνεδροι από όλους αλλά μόνο από την ΠΑΣΠ.
Η στάση αυτή της ΠΑΣΠ αποκάλυψε την πραγματική θέση της κυβερνητικής παράταξης η οποία δεν θέλει την ΕΦΕΕ. Αυτό συμβαίνει για τον απλό λόγο το ότι η ΠΑΣΠ θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει να λογοδοτεί σε κεντρικό επίπεδο για τα εκπαιδευτικά ζητήματα.Την ίδια στιγμή που η ΠΑΣΠ Ρεθύμνου με κορώνες τάσσεται κατά των ΚΕΣ ,η ΠΑΣΠ στη Θεσσαλονίκη σε κοινά πλαίσια με τη ΔΑΠ (την περίοδο του κινήματος των καταλήψεων) τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Απαιτούμε:
•    Να καταργηθεί ο νέος νόμος πλαίσιο. Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι ΝΔ ΠΑΣΟΚ.
•    Απόρριψη του προσχέδιου του εσωτερικού κανονισμού για το Πανεπιστήμιο Κρήτης
•    Κλείσιμο-Κατάργηση των ΚΕΣ-Να μήν αναθεωρηθεί το α.16 του Συντάγματος
•    Κανένας περιορισμός του ασύλου.Καμία σκέψη για security στα πανεπιστήμια.
•    Να παραιτηθεί η πρυτανεία της διαπλοκής του Γ.Παλλήκαρη
•    Καμία αξιολόγηση εσωτερική ή εξωτερική των σχολών μας-Όχι στην κατάταξη των πανεπιστημίων με βάση το κέρδος.
•    Να καταργηθεί ο νέος νόμος για την έρευνα, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά
•    Να σταματήσει εδώ και τώρα η μισθωτή σκλαβιά της ανασφάλιστης εργασίας,των stage και των συμβάσεων έργου.
•    Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι Ρέππα,Σιούφα,Γιαννίτση,Πετραλία που υποθηκεύουν το εργασιακό μας μέλλον.
•    Έξω οι ιδιώτες από τις σχολές (Κλαψινάκης,Γευσίνους)

Παλεύουμε για:
•    Να αυξηθεί εδώ και τώρα η χρηματοδότηση για την παιδεία,αρχικά στο 5% του ΑΕΠ
•    Παροχή όλων των απαιτούμενων συγγραμμάτων ΕΝΤΟΣ του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου
•    Απορρόφηση των φοιτητών των ΚΕΣ στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.
•    Δωρεάν σίτιση,στέγαση μεταφορές για όλους και όλες.Η λέσχη να λειτουργεί υπό τον έλεγχο του Πανεπιστημίου και όχι των ιδιωτών.
•    Ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς προπαρασκευαστικό έτος.Κατάργηση της βάσης του 10.
•    Άμεση πρόσληψη καθηγητών μόνιμης και σταθερής απασχόλησης και μονιμοποίηση των ήδη συμβασιούχων.Τέρμα πια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
•    Ανασύγκρότηση των δομών του Φοιτητικού Κινήματος-Ανασύσταση της ΕΦΕΕ
•    Kατοχύρωση των δημοκρατικών ελευθεριών-Κατάργηση των ΜΑΤ

Προτείνουμε:
•    Παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη σύγκλητο 3/12 στην οποία συζητείται ο Εσωτερικός Κανονισμός
•    Συμμετοχή στην παγκρήτια πορεία στο Ηράκλειο ενάντια στον αντιδραστικό εσωτερικό κανονισμό Πρυτανείας και Υπουργείου-ενάντια στην κατάργηση του ασύλου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης,Παρασκευή 13/11.
•    Συμμέτοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη
•    Ορισμός της επομένης Γενικής Συνέλευσης όλων των σχολών στις 2/12 με θέμα τον εσωτερικό κανονισμό.
•    Άμεση σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους συλλόγους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s